Tap i serieåpningen – Storhamar

Tap i serieåpningen

Det ble dessverre tap i serieåpningen mot Glassverket, i en kamp som mer eller mindre ble ødelagt etter en svak start på 2. omgang. Foto: Stian Høgsveen

Første omgang forløp som en jevn affære, etter en litt forsiktig start fra Storhamar. Glassverket tok ledelsen både 1-0 og 2-1, men ledet ikke med mer enn to mål før hjemmelaget våknet. Storhamar reduserte etter hvert til 4-4 ved Lise Binger, etter at Betina Riegelhuth, i sitt comeback, hadde scoret to av de fire første. Etter ni minutter tok de gule og blå ledelsen for første gang i kampen, da Binger nettet på ny, og satte inn 5-4.

Omgangen stod og vippet hele veien, med både 6-5 og 7-6 til hjemmelaget underveis, før Storhamar for første gang tok ledelsen med to til 8-6. Etter en litt avventende periode slapp Storhamar gjestene mer til, og Glassverket scoret tre raske, anført av Line Bjørnsen. Storhamar tar timeout etter snaue 16 minutter, og tar igjen ledelsen 10-9 ved Betina Riegelhuth. Deretter setter Storhamar ett og Glassverket tre, og går dermed til pause på stillingen 11-12. Line Bjørnsen fortsetter og score, og satte i første omgang seks scoringer.

Keeper Stine Lidén avsluttet 1. omgang med flere redninger. Til vår reporter sier Arne Senstad at laget må senke skuldrene i 2. omgang, mens Geir Oustorp synes de slipper Storhamar for lett til de første 30 minuttene.

2. omgang startet svakt fra hjemmelaget, og etter åtte minutter har Glassverket økt ledelsen til 16-13. Arne Senstad forsøker etter beste evne å fyre opp jentene i en timeout, men Glassverket øker både til 17-13 og 18-13. Etter dette kommer Storhamar litt mer med i kampen, og reduserer ved flere anledninger. I løpet av et overtallsspill halvveis ut i omgangen reduserer Storhamar Glassverkets ledelse til 22-18, og de siste ti minuttene av kampen følger lagene hverandre tettere, men dessverre stort sett med gjestene et lite hestehode foran. En svak start av hjemmelaget i 2. omgang gjorde det dessverre å ta med seg poeng i serieåpningen, og Glassverket vinner tilslutt 26 – 22.

Neste kamp er borte mot Larvik HK onsdag 21. September, og neste hjemmekamp i BoligPartner Arena er søndag 25. september kl. 18:00 mot HK Halden.