Tap mot Vipers – Storhamar

Tap mot Vipers

(Foto: Stian Høgsveen) Selv med en meget solid start holdt det dessverre ikke helt inn mot Vipers Kristiansand.

1. omgang startet positivt med hjemmelagets øyne og Storhamar tok ledelsen ved Betina Riegelhuth etter 45 sekunder. Hjemmelaget styrer kampen innledningsvis og leder både med tre og fire mål halvveis i 1. omgang.

Storhamar stiller offensivt i forsvar og Vipers stiller konsekvent med syv spillere i angrep gjennom mye av 1. omgang. Forsøkene på å sette mål fra kant lykkes bare delvis, og Storhamar har god kontroll også defensivt, spesielt i første del av 1. omgang.

Utover i 1. omgang kommer Vipers mer med i kampen, og får blant annet flere straffekast. De knepper inn på hjemmelagets ledelse flere ganger og ligger på det minste under med ett mål. Allikevel tar de aldri ledelsen i løpet av de første 30 minuttene og til pause står det 18 – 16, og hjemmelaget anføres av Betina Riegelhuth med seks og Kamilla Sundmoen med fem scoringer.

Starten på 2. omgang var, til forskjell fra tidligere hjemmekamper så langt i år, svakere enn starten på 1. omgang. Storhamar slipper Vipers inn igjen i kampen, og etter åtte minutter tar bortelaget for første gang ledelsen i kampen på 19 – 20. Hjemmelaget får lite til å stemme og første halvdel av 2. Omgang er preget av tversoverpasninger og skuddbom fra Storhamars side. Samtidig har Vipers marginene med seg, og leder med fem mål i det Arne Senstad tar timeout da klokken viser 12:49.

2. omgang fortsetter i samme spor, selv om Kamilla Sundmoen er den som setter scoringene for Storhamar innledningsvis. Med åtte minutter igjen av kampen har hjemmelaget kun satt fem mål etter pause og får det ikke til å stemme offensivt, flere bytter til tross.

Siste del av kampen er noe jevnere, selv om bortelaget er et hestehode foran hele veien, og Vipers vinner til slutt 32 – 26.

Neste hjemmekamp i BoligPartner Arena er onsdag 2. november kl. 18:00. Motstander er Oppsal.

Storhamar Håndball Elite – Vipers Kristiansand: 26 – 32 (18 – 16)