• Foto: Vigdis Solberg

Mia og Marthine klare for EM

Skrevet av Tore Svensrud
Storhamar-talentene Mia Svele og Marthine Svendsberget er klare for ungdomslandslagstroppen som skal spille EM i august.
–  Jeg syns dette er veldig stort. Det å representere Norge har vært en drøm siden jeg var liten, og EM har vært en av de store målene denne sesongen. Dette blir en stor utfordring, men jeg er villig til å gi alt og jeg gleder meg masse, sier Mia Svele.
Denne uka har u-jentene vært på samling i Ungarn, og spilt to kamper mot det ungarske ungdomslandslaget. Mia scoret fem mål og var meget god da Norge tapte 20-30 onsdag kveld.  Det ble også tap i den andre kampen torsdag. Både Mia og Marthine og Mia spilte mye i den kampen. Marthine satte to mål, mens det ble ett mål på Mia.

Ungarerne vant 25-20. De norske jentene lyktes derimot bedre med forsvarsspillet, tok initiativet i forsvar fra start og ledet 5-1, men klarte ikke å øke ledelsen og ble i stedet hentet inn til pause.

– Det var en forbedring, men vi har fortsatt litt å gå på i angrepsspillet. Det kommer vi til å bruke tiden på å forbedre frem til EM i Slovakia i august, forteller trener Sissel Nygård Pedersen til handball.no.

Mia Svele er tatt opp i elitetroppen i Storhamar den kommende sesongen. Marthine flytter til Oslo til høsten og forlater dermed Storhamar.

Vi ønsker begge lykke til og ønsker dem suksess i EM.

FAKTA
Landskamp junior
Ungarn–Norge 25-20 (10-11)
Neka, Balatonboglár, Ungarn
250 tilskuere
Norge: Kristina Sirum Novak, Ålgård 5, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 4, Marte Siren Figenschau, Reistad 4, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket 2, Marthine Svendsberget, Storhamar 2, Mia Svele, Storhamar 1, Marielle Nordvang, Kjelsås 1, Christine Karlsen Alver, Fyllingen 1.
Øvrige spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Henrikke Kjølholdt, Fyllingen, Julie Sofie Granum, Nit/Hak, Live Rushfelt Deila, Glassverket, Benedikte Kalstad Hernes, Sotra, Nora Hagerup, Gneist, Ane Cecilie Høgset, Kjelsås, Rikke Arnesen, Kjelsås.
Toppscorer Ungarn: Tamara Pál 13.
Utvisninger: Ungarn ingen, Norge 3×2 min.

 

Her er EM-troppen:

Eli Skogstrand, Sandefjord TIF
Marthine Svendsberget, Storhamar HB
Tuva Ulsaker Høve, Byåsen IL
Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen HB
Thale Rushfeldt Deila, Glassverket IF
Julie Sofie Granum, NIT/HAK HK
Mia Svele, Storhamar HB
Christine Karlsen Alver, Fyllingen HB
Live Rushfeldt Deila, Glassverket IF
Sofie Breda – Ruud, Stjørdal HK
Marte Siren Figenschau, Reistad IL
Marielle Nordvang, Kjelsås IL
Nora Hagerup, Gneist IL
Kristina Sirum Novak, Ålgård HK
Ane Cecilie Høgset, Kjelsås IL
Rikke Arnesen, Kjelsås IL