Dansk dynamitt, to keeperstjerner og norsk storslegge venter Storhamar mandag – Storhamar

Dansk dynamitt, to keeperstjerner og norsk storslegge venter Storhamar mandag

Mandag får Storhamar besøk av Herning-Ikast, som for øyeblikket er Danmarks nest beste lag.

Herning-Ikast har flere spillere som var med i VM i desember: Simone Petersen (Danmark), Jessica Ryde (Sverige), Sonja Frey (Østerrike), Emma Friis (Danmark) og Emma Lindqvist (Sverige). Dessuten har de de den tidligere tyske landslagskeeperen Sabine Englert (40) som har vært i den danske klubben helt siden 2009.

TOPPLAG: Simone Petersen, Sonja Frey, Emma Friis og Jessica Ryde kommer til Boligpartner Arena mandag.

Herning-Ikast har også tre norske spillere i stallen: Ingvild Bakkerud, Vilde Johansen og Stine Skogrand. Sistnevnte er gravid og spiller ikke mot Storhamar. Den danske klubben topper gruppen i Europa League på bedre målforskjell enn rumenske Magura Cisnadie, som lørdag slo Lada Togliatti 27-24. Storhamar er på tredje, to poeng etter. Russiske Lada Togliatti er nederst med null poeng. Storhamar og Herning-Ikast har én kamp mindre spilt.

Herning har vunnet sine to kamper. Først slo de Lada 27-24 borte, og hjemme vant de 31-28 mot Magura Cisnadie. Danskenes toppscorer i Europa League er Emma Friis som har 14 scoringer på to kamper.

I den danske ligaen er Herning-Ikast med i tetkampen. De ligger på andreplass etter å ha slått Viborg 31-30 lørdag. Det er tre poeng opp til serieleder Odense.

– Herning-Ikast er et topp 4-lag i Danmark, så vi møter et veldig godt håndballag. De har bakspillere med klokskap, gode kantspillere og to fantastisk gode målvakter. Det er et sterkt lag. Vi skal gjøre mye riktig for å ta dem, men klarer vi å gjøre mye riktig, kan vi klare å kjempe jevnt mot dem, sier Kenneth Gabrielsen.

Han trekker frem de to danske landslagsspillerne Simone Petersen og Emma Friis, den svenske landslagsmålvakten Jessica Ryde, den tyske keeperveteranen Sabine Englert og den norske storslegga Ingvild Bakkerud.

– Petersen er flink og en klok håndballspiller. Sonja Frey har ikke spilt så mye, men hun er ekstremt gjennombruddssterk. Så det er en miks av klokskap i Petersen og hurtighet i Frey. Så har vi Bakkerud som har et voldsomt skudd og er sterk på gjennombrudd. De har to gode linjespillere, og en venstrekant i Friis som er hylende rask og har en vanvittig uttelling. Det er et lag som er soleklare favoritter i pulja, så på papiret møter vi det beste laget, sier Kenneth Gabrielsen.

– Moro å møte et så bra lag?

– Ja, det er gøy å få prøve seg. Jeg tror ikke vi er så halvgærne vi heller når vi får det til, svarer Gabrielsen.

NORSKE I HERNING-IKAST: Ingvild Bakkerud og Vilde Johansen. Stine Skogrand er den tredje norske i klubben, men er gravid og spiller ikke.