Klatret opp på sølvplass: – Nå må vi stikke fingeren i jorda og se fremover – Storhamar

Klatret opp på sølvplass: – Nå må vi stikke fingeren i jorda og se fremover

(Oppsal – Storhamar 23-26) – Akkurat nå sliter vi litt med relasjonene, og nå blir det viktig for oss å nulle ut, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter seieren over Oppsal onsdag kveld.

Storhamar gnistret ikke mot Oppsal, men tok med seg begge poengene hjem til Hamar. Storhamar passerte dermed Sola på tabellen og klatret opp på andreplass. Avstanden opp til serieleder Vipers er syv poeng, men sørlendingene har spilt to kamper mer.

– Vi vinner forholdsvis kontrollert. Det er mye bra til tider, i alle spillets faser. Spillerne har en vanvittig lyst til å lykkes, men for øyeblikket er viljen større enn evnen. Som lag må vi stikke fingeren i jorda, rett og slett – og begynne litt i det små. Vi må ta med oss de gode tingene, sier Kenneth Gabrielsen.

Og han fortsetter:

– Det er ikke alltid det er en quick fix. Og det er ikke sånn at vi reiser til Herning lørdag og tror vi ikke kan vinne. Men vi må være litt realistiske. Akkurat nå sliter vi litt med relasjonene og å finne den flyten vi ønsker å ha på ting. Flere av nøkkelspillerne våre sliter med å nå sitt vante maksnivå, der de var før pausen for 14 dager siden. Vi trodde vi skulle komme bedre ut av den, for vi ønsker å være gode hele tida. Nå skal vi prøve å nulle ut og senke kravene til hver og en. Alle i stallen ønsker å prestere på sitt aller beste. Men noen ganger er det sånn at hvis man for eksempel ikke har forberedt seg godt til eksamen på skolen, så går det ikke bra. Vi mangler noen timer sammen på feltet, og nå må vi tenke fremover, for det er et tøft kampprogram. Vi kan ikke presse iveren for å trene mer, men heller tenke mentalt. Håndball er en ekstrem fysisk sport, så vi må jobbe mentalt også. I morra nuller vi ut og møter på trening. Vi må være ydmyke og tålmodige, sier Kenneth Gabrielsen.

SEIER: Maja Jakobsen, Lone Sandvik og Storhamar innkasserte to poeng mot Oppsal.

Maja Jakobsen scoret fem mål og ble kåret til Storhamars beste onsdag. Hun mener det kollektive spillet så langt bedre ut mot Oppsal enn tilfelle var i mandagens kamp hjemme mot Herning-Ikast.

– Først og fremst er det deilig med seier. Men jeg synes jo at vi har veldig mye å gå på etter denne koronapausen. Vi er ikke i nærheten av å være på vårt beste. Det som var positivt mot Oppsal var at vi kollektivt var mye bedre – og ett steg opp fra forrige kamp. Nå har vi fokus på å ta enda et steg i neste kamp. For vi vet vi har et høyere nivå inne, sier Maja Jakobsen.

Verken Gabrielsen eller spillerne skylder på at mange spillere har vært ute med korona etter jul. Men det er et faktum at oppholdet har gått ut over samspillet.

– Det er bare å se realistisk på det. Vi bruker ikke det som en unnskyldning, for det er bare å levere bra. Men selvsagt har det litt å si at vi har trent lite sammen. Men som sagt synes jeg prestasjonen i dag var bedre enn mandagens. Jeg synes Sofie sto bra i mål. Til tider var forsvaret bra, men vi har fortsatt litt å gå på der. Og vi spilte oss til mange store sjanser i angrep. Det er positivt og noe å ta med seg videre, påpeker Maja.

KAMPFAKTA:
Oppsal – Storhamar 23-26 (13-16)
Rema 1000-ligaen:
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Stine Lidén – Lone Sandvik, Susanne Amundsen, Kristin Venn 2, Emilie Hovden 2, Anniken Obaidli 6, Sara Rønningen 2, Jeanett Kristiansen 1, Maja Jakobsen 5, Betina Riegelhuth, Elinore Johansson 2, Ane Cecilie Høgseth 2, Guro Nestaker 2, Monika Bruce
Toppscorer Oppsal: Mille Porsmyr
Utvisninger: Oppsal 1×2 min, Storhamar 2×2 min
Dommere: Vegard Kalleløkkkebakken og Pål Aleksander Valbjør
Tilskuere: 100 i Oppsal Arena