Her røper lagleder Vegard svarene på koronatestene spillerne tok torsdag for å få reise inn i Russland – Storhamar

Her røper lagleder Vegard svarene på koronatestene spillerne tok torsdag for å få reise inn i Russland

Rett etter torsdagens trening hadde lagleder Vegard Strøm fått svarene på koronatestene spillerne og støtteapparatet tok tidligere på dagen.

Søndag spiller Storhamar en uhyre viktig kamp borte mot Lada Togliatti i siste gruppekamp i Europa League. Storhamar-spillerne må ha negative PCR-tester for å reise inn i Russland.

SPENNING: Det var nervøst blant spillerne før de fikk vite resultatene på koronatestene.

Det var stor spenning torsdag ettermiddag da svarene på testene spillerne og støtteapparatet hadde tatt på Volvat torsdag formiddag.

Ingen av spillerne og ingen i støtteapparatet som testet seg hadde positive PCR-tester – dermed mønstrer Storhamar et slagkraftig lag mot Lada. Lone Sandvik og Susanne Amundsen testet positivt tidligere i uken og er ikke med til Russland.

– Det var oppløftende nyheter. Jeg er veldig glad akkurat nå, det er klart det. For min del var jeg glad ikke jeg hadde fått det, for jeg har lyst til å reise til Lada og bidra med det jeg kan for at vi som en sterk enhet kan klare å gå videre i E-cup. Men det var like viktig at vi ikke ble satt sjakk matt og hadde mange spillere ute. Så det var jo storarta. Så nå har vi et slagkraftig lag som ikke ble satt på sidelinjen av regler, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar reiser til Russland fredag morgen. Først en mellomlanding i Moskva – og noen timer der før de reiser videre. De to andre lagene i gruppen Magura og Herning-Ikast møtes i Romania lørdag. Vinner Herning-Ikast, står det mellom Storhamar og Lada om hvem som tar andreplassen i gruppa. Da tåler Storhamar å tape med syv mål. Vinner Magura mot Herning-Ikast, så er Storhamar videre til kvartfinale med seier over Lada.

– Det blir spennende å se utfallet av den kampen. Jeg blir veldig overraska hvis ikke Magura vinner den kampen. Jeg har fått en liten indikasjon på at det er store utfordringer i Herning, begge linjespillerne er ute. De reiser, men de har en meget svekka tropp. Så jeg regner med vi må vinne kampen vår på søndag, og det er jo det vi reiser il Lada for. Men det blir en tøff kamp uavhengig av om Lada er ute eller ikke. De spiller på hjemmebane, og det er en obligatorisk kamp, og de ønsker garantert å få en god prestasjon. De er ro til sitt publikum og vil sikkert levere foran dem, så vi kommer til å få det tøft søndag, og det er sånn det skal være, sier Kenneth Gabrielsen.