Susanne er JUNIORVERDENSMESTER – scoret seks i finalen – Storhamar

Susanne er JUNIORVERDENSMESTER – scoret seks i finalen

(Norge – Ungarn 31-29) Storhamars kantspiller Susanne Liberg Amundsen ble juniorverdensmester i håndball søndag kveld. Susanne scoret seks mål da Norge slo Ungarn i finalen.

Norge pangåpnet og ledet 5-1 før ti minutter var spilt. Ungarn spiste seg innpå, og stilingen var 8-8etter 18 minutter. Norge rykket fra igjen og ledet 17-15 ved pause.

GULLJENTA: Susanne Liberg Amundsen har gått gradene i Storhamar. I kveld ble hun juniorverdensmester. FOTO: Urban Lesjak

Andreomgangen ble uhyre spennende. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen. Til slutt var det altså Susanne Liberg Amundsen og Norge som kunne juble for seier 31-29.

Amundsen spilte en meget solid kamp og scoret seks mål. Toppscorer for Norge ble Frida Brandbu Andersen med syv fulltreffere. Dette er for øvrig første gang Norge tar gull i junior-VM for kvinner siden 2010, ifølge handball.no.