Storhamar tok to viktige poeng- nå er det duket for skikkelig toppoppgjør mot Larvik lørdag – Storhamar

Storhamar tok to viktige poeng- nå er det duket for skikkelig toppoppgjør mot Larvik lørdag

(Molde – Storhamar 25-27) Storhamar gjorde jobben sin mot Molde onsdag. Lørdag kommer tabelltreer Larvik til Boligpartner, og Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen håper på masse trøkk på tribunen.

– I kveld var to poeng det eneste som betyr noe. Det var så ekstremt viktig, sier Gabrielsen.

Storhamar fikk en god start og ledet 5-3 etter syv minutter. Ved halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 8-5. Etter 22 minutter var Storhamars ledelse 11-8, og lagene gikk til pause med 13-11-ledelse til Storhamar.

SEIER: Ane Cecilie Høgseth, Mia Zschocke og Maja Jakobsen kunne juble for to poeng.

Andreomgangen var jevnspilt de første 15. Storhamar ledet 20-18 etter 13 minutter. 23 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 21-24. Anniken Obaidli fikk frimerke store deler av kampen, men scoret 8 mål og var meget solid mot gamleklubben.

Storhamar vant matchen 27-25 og rykket fra Molde på tabellen. Storhamar økte også forspranget ned til Sola, som tapte 25-26 hjemme mot Fredrikstad. Storhamar er på andreplass, seks poeng bak Vipers. Larvik, som kommer til Hamar lørdag, er på tredjeplass. Amanda Kurtovic & Co. er fem poeng bak Hamar-laget. Sola er på fjerdeplass, også fem poeng bak Storhamar. Molde er på sjette, seks poeng bak Storhamar.

– Forsvarsmessig var det mye bra i store perioder av kampen. I angrep får vi et tungt frimerke på Anniken fra start, og da knota vi det til. Vi ble for stressa og bommet en hel del. De gangene vi gjorde det enkelt kom vi til kjempesjanser med en gang. Vi vant kampen, og det var så ekstremt viktig. Nå har vi en luke på seks poeng ned til Molde, og den blir det vanskelig for Molde å tette, sier Kenneth Gabrielsen.

Lørdag er det toppkamp mot Larvik i Boligpartner klokken 16.45. Da har Storhamar sjansen til å rykke fra laget på tredjeplass. Det er allerede solgt ca 600 billetter til kampen.

Her kan du kjøpe billetter til Storhamar – Larvik

– Det er mange kamper igjen. Men presterer vi bra også lørdag mot Larvik, er vi i en god posisjon. Matcher vi Larvik på det de er gode på, skal vi ha store muligheter til å få med oss noe der. Jeg håper virkelig det blir noe av de samme rammene rundt den kampen som det var mot Esbjerg nå i helgen. Det er en forkamp med Betina (Riegelhuth) der hun skal få fortjent heder og ære. Så det blir en skikkelig god ramme rundt kampen vår mot Larvik, sier Gabrielsen.

KAMPFAKTA:
Molde – Storhamar 25-27 (11-13)
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Ane Høgseth 2, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 4, Kristin Venn 3, Tina Abdulla 2, Olivia Löfqvist 2, Moa Fredriksson, Line Ellertsen, Anna K. Jacobsen, Anniken Obaidli 8, Mia Zschocke 4, Guro Nestaker 1.
Dommere: Vegard Kalleløkkebakken og Pål Valbjør
Utvisninger: Molde 1×2 min, Storhamar 4×2 min
TIlskuere: 597