Eli Marie og Kenneth før møtet med fransk håndballmagi: – Metz har spilt fantastisk – Storhamar

Eli Marie og Kenneth før møtet med fransk håndballmagi: – Metz har spilt fantastisk

Brasilianske Bruna de Paula og danske Kristina Jørgensen er to av stjernene på det franske topplaget Metz som kommer til Hamar søndag.

– Vi møter det beste laget i puljen. Metz har spilt fantastisk god håndball i store deler av puljespillet og personlig syns jeg de spiller den beste håndballen. Når de holder lag som Györ og Esbjerg bak seg i et puljespill med åtte lag, sier det ganske mye om den kvaliteten de råder over, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

STJERNE: Brasilianske Bruna de Paula er en sentral spiller for Metz. Foto: Metz Handball

Før siste runde i gruppespillet står Metz med 11 seire, én uavgjort og ett tap. Det franske laget er allerede klare for kvartfinale. Lagets toppscorer er brasilianske Bruna de Paula. Andre kjente spillere er Kristina Jørgensen, Chloé Valentini, Tamara Horacek, Louise Burgaard, Sarah Bouktit og keeperne Camille Depuiset og Hatadou Sako.

Györ og Team Esbjerg ligger tre poeng Metz bak og møtes søndag. Ett av lagene slår følge med Metz direkte til kvartfinale, mens det andre i likhet med blant andre Storhamar skal ut i playoff. Storhamar møter Odense og åpner med hjemmekamp helgen 18./19, mars. Returkampen spilles i Danmark helgen etter. Sammenlagtvinneren går til kvartfinale.

FORNØYD: Det er tommel opp fra Kenneth Gabrielsen når han snakker om Storhamars første sesong i Champions League.

Kenneth Gabrielsen synes Storhamar har lært mye i lagets aller første sesong i det gjeveste håndballselskapet, og er selvsagt meget fornøyd med at Storhamar er klare for playoff.

– Ja, det var det store målet og vi skal være meget fornøyd med det siden det er klubbens første sesong i Champions League. Jeg hadde et personlig ønske om at vi skulle klare en plass høyere opp, men vi klarte ikke å få ut maks i de to kampene mot Buducnost. Vi får gjøre alt hva vi kan for å kvalifisere oss inn til Champions League neste sesong, da kan vi mulig være enda litt nærmere de beste lagene, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hva er du mest fornøyd med i debutsesongen i turneringen?

– At vi har taklet presset mot de to lagene som havnet bak oss på tabellen. Vi vant mot dem både hjemme og borte. Det tilsier at vi er verdige en playoff.

METZ-PROFIL: Danske Kristina Jørgensen. Foto: Metz Handball

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok kom på rundens lag i Champions League i forrige runde etter en mektig kamp borte mot Lokomotiva Zagreb der hun hadde en redningsprosent på 50!

– Jeg tenker at vi skal vise oss frem fra vår aller beste side. Slippe ned skuldrene og ha fokus på de arbeidsoppgave vi står ovenfor underveis i kampen. Det blir selvfølgelig tøft, men vi skal gjøre alt vi kan for å ta poengene fra Metz, sier Raasok.

PÅ RUNDENS LAG: Eli Marie Raasok var i riktig så godt slag borte mot Lokomotiva Zagreb sist helg og kom på rundens lag.

I likhet med Gabrielsen synes hun Storhamar har levert mye solid i lagets første sesong i Champions League.

– Jeg er mest fornøyd med hvordan vi fremstår i enkelte perioder mot de beste lagene i verden. Vi har spilt noen veldig gode kamper der vi har hengt med lenge og vist at vi virkelig kan være på høyde med de beste. Dessverre så har man merket noe forskjell på rutinen, og vi har blitt hardt straffet på enkle feil. Flere av de tette kampene har derfor ikke gått helt vår vei. Når det er sagt så har vi fått mye erfaring som vi tar med oss videre samtidig som at vi har hatt det veldig gøy på veien, sier Eli Marie.

Billetter til Storhamar – Metz finner du i appen eller på hjemmesiden. Kampstart: Kl. 16.00 søndag.