Moa legger opp etter sesongen: – En lagspiller med stor L – Storhamar

Moa legger opp etter sesongen: – En lagspiller med stor L

Storhamar-kaptein Moa Fredriksson er inne i sine siste uker som håndballspiller. Den svenske strekspilleren har vært i Storhamar siden 2012 og gir seg etter sesongen.

Annonsen sponses av:

– Det ble sånn nå. Det er en tid for alt. Det føles rart, men det føles riktig. Jeg har tenkt på det en periode. Det er flere faktorer som ligger bak beslutningen. Jeg gikk noen runder med meg selv, og jeg kom drem til at tiden er inne for å gi seg nå, sier Moa Fredriksson.

Den svenske strekspilleren kom til Storhamar i 2012. Hun har vært ute med skulderskade to ganger i løpet av tiden i Storhamar. Den ene gangen la hun opp en kort periode, men kom tilbake. Hun har ti sesonger i Storhamar-drakten. Moa informerte lagvenninnene i Storhamar om beslutningen sin på lørdagens trening.

GIR SEG: Storhamar-kaptein Moa Fredriksson (t.v) her med datteren Elise, gir seg etter sesongen. Til høyre: Anniken Obaidli.

– Er det en lettelse å ha fortalt det?

– Litt både og, for det er så vemodig. Da jeg sa det høyt, ble det mer virkelig. Det ble også følelsesladet. Jeg klarte knapt å si det. Det stokket seg litt i halsen, men det kom bare gode reaksjoner fra spill. Nå skjønner jeg at jeg bare har noen kamper igjen før det er ferdig. Jeg kommer nok til å kjenne på mer tomhet når sesongen er over, sier Storhamar-kapteinen, som ble mamma til Elise for ti måneder siden.

– Jeg kommer alltid til å ha en passion for håndball, men håndball på toppnivå tar mye tid. Jeg har lyst til å bruke mer tid på Elise, på jobben min – og på andre ting i livet. Om jeg skulle ha spilt videre, måtte jeg hatt 110 prosent fokus på håndballen. Det var verdt det tidligere. Men nå vil jeg fordele tiden min annerledes, sier Moa.

– Hva vil du trekke frem som høydepunktet i Storhamar-karrieren din?

– Det er vanskelig, for jeg har så mange gode minner. For eksempel da vi vant med ett mål mot Bietigheim i europacupen, første gang vi tok sølv i serien, første gang vi spilte NM-finale, jeg har vært med på Europa League og spilt i Champions League. Jeg har så mange fantastiske minner, men de største minnene er personene jeg har spilt sammen med, sier Fredriksson.

– Da du kom til Hamar i 2012, hadde du sett for deg at du skulle bli så lenge her?

– Nei, aldri. Jeg tenkte ett år, så skulle jeg hjem til Göteborg. Men så tenkte jeg, nå blir jeg på Hamar. Det er rart å tenke tilbake på det, sier Moa, som begynte i ny jobb som tannpleier for bare en måned siden.

Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen har selv spilt med Moa Fredriksson. Slik beskriver Sundmoen kapteinen som nå legger opp.

– Moa har alltid vært humørspreder og motivator. Hun har vært viktig for klubben både på og utenfor banen. Hun har dessuten vært et forbilde for de unge fordi hun er så god til å ta vare på andre. Hun har kjempet seg tilbake etter to skulderskader og alltid gitt jernet. Hun har vært en lagkaptein med stor L, sier Sundmoen.

STORHAMAR ANNO 2017: Fra venstre Betina Riegelhuth, Moa Fredrksson, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen og Tina Engan.