Heder og ære til Øystein – og til Storhamar-håndballen – Storhamar

Heder og ære til Øystein – og til Storhamar-håndballen

Tidligere styreleder Øystein Holtet og Storhamar-håndballen fikk utmerkelser på tinget for Norges Håndballforbund Region Innlandet lørdag.

Det er blitt gjort mye bra i Storhamar-håndballen siste årene.

Det er blitt t godt merke til.

Lørdag fikk tidligere styreleder Øystein Holtet hedersmerket i sølv for sin innsats som styreleder gjennom mange år.

Øystein Holtet var en meget viktig drivkraft for å få etablert en ny håndballhall på Hamar vest i perioden 2012 – 2014.  I dette arbeidet jobbet Holtet
aktivt mot kommunens politikere og administrasjon, noe som resulterte i at idrettsmiljøet på Hamar vest den 1. september 2015 kunne ta i bruk en helt ny hall; Bolligpartner arena.

HEDERSMERKE: Øystein Holtet fikk dette for all innsats han har lagt ned i Storhamar-håndballen.

Øystein Holtet gikk inn som styreformann i Storhamar Håndball elite (heretter SHE)  fra sommeren 2015 og frem til årsmøte nå våren 2023.  Sommeren 2015 ble SHE satt ned i
seriesystemet som følge av økonomisk rot. Dette var bare dager etter at Holtet overtok som styreleder.  Øystein Holtet har således vært frivillig styreleder i klubben i økonomisk meget
vanskelige tider og har ledet klubben på en fremragende måte. Første året ble det direkte oprykk på ny til eliteserien og deretter har klubben tatt store og små steg opp og frem. Alle år
med med positiv økonomiske årsresultater.  Det har blitt flere sølv i nasjonal serie, 2 cupfinaler, via flere år i European League spill iflere år, før klubben i 2022-23 spilte EHF Champions League.

Øystein Holtet har i alle sine år som styreleder fremstått som en stødig og fremoverlent leder, med sportslige ambisjoner, men han har aldri satset over evner og aldri glemt at de økonomiske forutsetninger alltid må være på plass.

MYE HEDER: Styreleder i NHF, region Innlandet Bjarne Fluto t.v) delte ut hedersmerker til kjente håndballfjes i Storhamar og Hamar: Vegard Strøm, styreleder Storhamar Håndball Elite, Roger Soleim, styreleder Storhamar Håndball, tidligere styreleder i Storhamar Håndball Elite Øystein Holtet og tidligere toppdommer Ole Strand  

Dommer Ole Strand fikk hedersmerke for sin lange innsats som dommer på høyt internasjonalt nivå og senere også for sitt arbeid som frivillig inn mot klubber og regionen gjennom mange år. Selv om Ole Strand dømte for HamKam, er han jo en Storhamar-gutt han også. Og i hvert fall kan han anses som en stor Hamar-gutt gjennom mange år.

I tillegg fikk «Storhamar håndballen» ved klubbene Storhamar Håndball Elite og Storhamar Håndball hedersmerket for sitt arbeid for både topp og bredde på Hamar. Storhamars Håndball Elites styreleder Vegard Strøm og styreleder for Storhamar Håndball Roger Soleim mottok prisene.

Her er juryens begrunnelse:

Storhamar Elite har de siste årene spilt en betydelig rolle i toppen av norsk håndball. Klubben ble nr to i sesongene 2022-23 og 2021-22. I 2020-21 ble Serien på grunn av koronarestriksjoner avsluttet før ferdigspilt sesong og medaljeplassene ble avgjort etter gjennomsnittsberegning. Storhamar Elite endte da på tabelltopp. Også i 2019-20 spilte korona inn, men også da endte Storhamar på 2. plass – alle sesongene etter Vipers. Storhamar har etter sine prestasjoner i hjemlig serie spilt e-cup og fikk etter søknad før sist sesong wild-card i Champions League og spilte dermed i vinter på håndballens aller høyeste nivå. Etter 4 seire i gruppespillet i EHF CL var det klart for play off og Odense var motstander. Etter tap hjemme ble det tungt å ta igjen det tapte, og uavgjort borte i Odense holdt ikke til videre avansement. Men for en første sesong på aller øverste nivå Storhamar leverte!

Storhamar Elite er en håndballgruppe under Storhamar il – et allianseidrettslag. Men uten bredde ingen topp. Storhamar Håndball, som er breddeklubben under Storhamar IL er viktig for at Storhamar Elite er den klubben den er. Det jobbes også i Storhamar håndball svært godt og klubben har i kommende sesong lag i 1. divisjon og 2. laget til Storhamar rykker nå opp til 2. divisjon og klubben bygger videre med påmeldt lag i 4. divisjon i sesongen som kommer. De unge spillerne har i Storhamarfamilien noe å strekke seg etter!

Klubbene jobber tett sammen om egne arrangementer og også som samarbeidspartner til Regionen i en lang rekke landskamper for aldersbestemte lag, NM finale mellom Elverum og Nærbø i koronatid, og nå til høsten blir det også landskamper for håndballjentene i Boligpartner Arena.

Storhamar Cup eies og drives av Storhamar Bredde og er den største klubbturneringen som spilles i Innlandet, viktig for unge håndballspillere og selvsagt også viktig for klubben.

Vi ønsker på bakgrunn av dette å tildele regionens hedersmerke i gull til Storhamar klubbene, Storhamar Håndball Elite og Storhamar Håndball – dette for å hedre dette lokomotivet i Innlandet.