Kristin fikk skuldra ut av ledd i mars – slik er ståa nå: – Det kribler – Storhamar

Kristin fikk skuldra ut av ledd i mars – slik er ståa nå: – Det kribler

– Skuldra er ikke hundre prosent ennå, men den kommer seg sakte, men sikkert, sier Kristin Venn (29).

Hun hadde kjempet seg tilbake etter en kneskade hun pådro seg i september i fjor, var i kanonform og var tatt ut på landslagssamling, så fikk hun en ny skade.

SMERTEFULLT: 22., mars da Storhamar sikret seriesølvet skjedde uhellet som gjorde at Kristin Venn mistet resten av sesongen.

Uhellet skjedde da Storhamar møtte Tertnes i mars. Kristin kom på gjennombrudd i Tertnes’ midtforsvar. Hun fikk skutt, men landet forkjært og ble liggende på banen med store smerter.

– Jeg landet bare forkjært. Jeg husker ikke mye av situasjonen, men det føltes som den poppa ut i det jeg landa, kommenterte Kristin noen dager senere.

Nå har det gått fire måneder, og slik går det med Kristin nå:

– Jeg var på sjekk på Olympiatoppen onsdag og har fortsatt litt igjen på bevegelighet, som gjør at det kanskje hemmer meg litt i kastinga. Men jeg skal begynne å kaste og få i gang skuldra litt. Men jeg synes det ser greit ut, men det er litt uvant. Jeg har kasta litt. Skuldra føles litt rar. Den er ikke hundre prosent ennå, men den kommer seg sakte, men sikkert. Det er positivt at jeg ikke hadde noe vondt i går kveld og i dag etter at jeg kastet ball litt i går, sier Kristin Venn.

– Det er litt vanskelig å forklare. Jeg kjenner at det er annerledes. Det er litt smerte hvis jeg drar på litt i kastinga. og jeg har fortsatt store begrensinger på hvor mange kast jeg kan ta. Og de kastene jeg tar skal jeg være fullt fokusert på, forklarer Kristin.

SER FREMOVER: Kristin Venns mål er å rekke seriestarten 30. august.

Hun ble ikke operert i skulderen. Hun valgte i stedet å trene den opp igjen.

– Jeg gikk for opptrening. Så får vi se hvor lang tid det går.

– Hva sier magefølelsen?

– Den er litt forskjellig fra dag til dag egentlig. Jeg tror det er det som gjør det litt vanskelig for støtteapparatet rundt å si akkurat hvor lang tid det vil ta. Men enkelte dager har jeg en veldig god magefølelse, og andre dager kan jeg kjenne det drar på litt mer. Uansett hvor lang tid det tar, så skal jeg jo komme tilbake.

– Tror du at du er tilbake til seriestart?

– Det er vanskelig å si. Der er skuldra som må bestemme det, men det er jo ikke til å legge skjul på at målet mitt er å komme tilbake til første seriekamp. Så jeg har lyst til å jobbe veldig hardt for å kunne være klar til da. Men det vil ta veldig lang tid å bli som den var før. Det er det jo ikke sikkert den blir heller. Men som Kjersti (Gundersen) har sagt, så vil jeg kanskje bruke hele høsten på å komme i gang. Men det lover godt, jeg følte som sagt jeg fikk gode svar etter økta i går. sier 29-åringen.

Storhamar har fem spillere på landslagssamling denne uken. Derfor har det vært samarbeid med Storhamars 1. divisjonslag denne uken, så det er mange nok spillere på trening.

– Det ser veldig bra ut. Jeg kribler etter å få komme og bidra, og å komme i gang med laget. Det blir spennende til uka når vi begynner med egne treninger, og alle er på plass. Jeg gleder meg. Vi har en bredde som vi ikke har hatt før, og det er bra kvalitet på samtlige, så det blir skikkelig spennende, sier Kristin Venn.