Nyoperert Tonje: – Det var en vellykket operasjon – Storhamar

Nyoperert Tonje: – Det var en vellykket operasjon

Tonje Enkerud (29) ble operert for korsbåndsskaden denne uken. Nå ser Enkerud fremover til opptreningen kan starte.

Enkerud som var tilbake i Storhamar etter noen år i Viborg røk korsbåndet på trening 28. august.

Det ble konstatert at fremre korsbånd i venstre kne var avrevet. Tonje ble operert av Ove Talsnes på Elverum sykehus mandag.

– Det var en vellykka operasjon. Det er godt. Alt annet i kneet så bra ut. Jeg ble operert mandag og overnattet på sykehuset til tirsdag. Det har vært litt vondt, men jeg har tatt smertestillende, så det har gått greit, sier Tonje, som tilbringer dagene liggende på sofaen.

– Det blir mange timer på sofaen, så jeg kjenner jeg må smøre meg med tålmodighet. Det kribler i kroppen etter å røre på seg. Jeg har ikke tråkket på beinet ennå, men det kjennes greit ut. Jeg har på bandasje til etter jeg har fjernet stingene, så jeg har ikke sett såret ennå, sier bakspilleren.

Det var selvsagt en stor strek i regningen både for Tonje og Storhamar at hun røk ut med alvorlig skade bare dager før seriestart.

– Nå er operasjonen unnagjort, og jeg kan begynne å se fremover. Nå begynner det helt på nytt på en måte. Jeg skal gå med krykker i tre-fire uker. Så blir det trening og steg for steg med opptrening. Jeg gleder meg til det blir litt rutiner i hverdagen igjen. Det er ikke de helt store tingene jeg får gjort med én gang, men jeg kommer til å sette pris på det lille jeg får gjort, bare det å være i hallen der blir bra, sier Enkerud, som har sett laget på tv og fra tilskuerplass i Boligpartner Arena.

– Jeg synes det ser bra ut. Nå har det ikke vært så tette og jevne kamper ennå, men det blir nok noen tester mot Vipers og Larvik til uka. Men jeg synes absolutt dette ser bra ut, sier Tonje.

Selv om Tonje ikke spiller denne sesongen, er drakten hennes – nummer 14 – med på benken i alle kamper.