Olivia før kveldens møte med gamleklubben: – Det bor mye i dette laget – Storhamar

Olivia før kveldens møte med gamleklubben: – Det bor mye i dette laget

I kveld skal Storhamar ut i en vrien bortekamp mot Fana. For Storhamar-keeper Olivia Lykke Nygaard (22) blir kampen ekstra spesiell siden den er mot tidligere lagvenninner.

Da Storhamar møtte Fana borte i fjor, måtte Storhamar reise hjem med tap 27-30. Da var Olivia Lykke Nygaard Fana-keeper.

Nå er Olivia Storhamar-keeper, og dette tenker hun før møtet med hjemmesterke Fana:

– Det blir veldig gøy! Jeg gleder meg masse, og jeg håper at det blir trøkk i hallen, sier Olivia Lykke Nygaard.

Storhamar har fire strake seire i Rema 1000-ligaen.

– Jeg synes vi har gjort det bra, det bor mye i dette laget, og jeg håper vi kan fortsette med den gode rytmen vi er inne i nå, sier Olivia.

– Hva må dere være ekstra oppmerksomme på mot Fana i kveld?

– Vi må være ekstra obs på konsentrasjonen vår. Fana har mye småspill, så det gjelder om å være på, svarer Olivia, som altså kom til Storhamar fra Fana før sesongen.

– Hvordan vil du oppsummere tiden din i Storhamar så langt?

– Den har vært veldig bra, jeg trives godt i laget og på Hamar. Det er store muligheter til å utvikle seg ettersom at man har en så god spillergruppe rundt seg hver dag, sier Lykke Nygaard.

SOLID SIST: Mia Solberg Svele leverte årsbeste mot Follo forrige uke.

Mia Svele Solberg scoret åtte og var Storhamars toppscorer mot Follo sist uke.

– Jeg vil si det var årsbeste for min del. Jeg føler jeg har kommet godt inn i spillet og trives veldig i det. Syns også det passer meg bra. Vi skal ikke klage på fire strake seiere, men selvfølgelig har noen kampene svingt litt. Men jeg er stort sett fornøyd med seriestarten, der det er mye vi skal ta med oss videre.

– Hva blir viktig for å slå Fana?

– Nøkkelen mot Fana tror jeg vil bli tålmodighet. Vi må følge med hele tiden i forsvar, for de er utrolig gode med ball. De liker også å spille tett på forsvaret så vi må være tilstede hele kampen.

– Har du dannet deg et bilde over hvilke lag du tror kjemper helt i toppen denne sesongen?

– Jeg tror det blir Vipers, Storhamar, Sola, Larvik og Molde som vil kjempe i toppen. Men alt kan skje, selvfølgelig, svarer Mia Solberg Svele.

BERGEN NEXT: Kenneth Gabrielsen og Storhamar møter et solid Fana-lag i kveld.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen husker godt bortekampen mot Fana forrige sesong. Storhamar ledt 9-5 og hadde god kontroll. Men Fana slo tilbake.

Det er ikke så lenge siden februar foregående sesong. Da reiste vi hjem i fra Bergen etter å ha tapt kampen med tre mål. Så inngangen er vært bra med gode forberedelser. Jeg vil rangere dette som en av de tøffeste bortekampene i løpet av sesongen.

Hva er det viktigste å ta med seg fra kampen mot Follo forrige uke og inn i denne?  

– En del småtterier som gir store utslag i løpet av 2x 30 minutter. Holde fokus og jobbe litt hardere, spesielt bakover. Vi ble litt enkle i en del situasjoner. Det er vel det viktigste vi har evaluert. Så tar vi med oss en masse positive ting som vi vet kommer til å bli bedre og bedre utover i de neste kampene. Jeg både håper og tror at det vil vise seg allerede mot Fana, sier Kenneth.

Hva kan du si om årets Fana-utgave? Et lag som kan lage trøbbel for mange lag også i år?  

 Uten tvil! Vi møter et lag som har en vanvittig moral. De er et lag som  jobber utrolig hardt hele tiden, de gir seg aldri. Det har vi fått erfart flere ganger. De har mistet noen spillere som har blitt erstattet med nye unge sultne spillere som allerede nå har satt sitt preg på det. Stammen i laget er fortsatt intakt, og konseptet er alltid i utvikling hos Fana. De tok en solid borteseier nå sist mot Molde , som tilsier at de kan spille ball med alle lag i serien. Fana tar alltid en stor skalp eller to i løpet av sesongen. Så vi forventer en tøff kamp og er veldig klar over at her må prestasjon være god i lange perioder, sier Kenneth Gabrielsen.

Fana – Storhamar kl. 1800. Kampen vises på TV2 Play.