Storhamar tapte 27-30 mot Fana: – Er vi på 90 prosent, kan hvem som helst slå oss – Storhamar

Storhamar tapte 27-30 mot Fana: – Er vi på 90 prosent, kan hvem som helst slå oss

(Fana – Storhamar 27-30) Storhamar tapte med tre mål mot hjemmesterke Fana onsdag kveld.

Storhamar ledet 9-5 etter ti minutter, så endret kampen karakter. Etter 20 minutter var Fana i ledelsen 11-10, og etter 25 minutter ledet hjemmelaget 15-11.

Ved pause var stillingen 15-13.

Etter pause var Storhamar raskt oppe i ledelse 19-16. Men Fana spiste seg innpå og dro i land seieren. Mia Zschocke ble kåret til Storhamars beste.

– Kampen svinger begge veier. Jeg er ekstremt glad det går vår vei til slutt. Det er sånne kamper vi har lyst til å klare å avgjøre, kommenterte Fana-keeper Olivia Lykke Nygaard til TV2 etter kampen. Neste sesong er hun i Storhamar.

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok var selvsagt ikke like fornøyd.

– Det var jo som visste forhånd. Er vi på 90 prosent, kan hvem som helst slå oss. Heldigvis er det en jevn serie, så det er flere lag som avgir poeng. Nå er det bare én ting som gjelder – og det er resten av poengene, sa Raasok.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen advarte mot at Fana er tøffe på hjemmebane før kampen. Og fikk helt riktig.

– Vi er dårlige til å holde på ledelsen. Det var taktisk uklokskap til tider der på banen. Vi prøver å gjøre noe med det. Det var noen små steg frem, men så detter vi tilbake. Fana spilte bra, det er et godt lag. Fana var bedre på mye og fighta bedre, sa Gabrielsen til TV2.

Storhamar hadde sjansen til å «drepe kampen» da de ledet 19-16 i andreomgang. I stedet slo Fana tilbake.

– Vi brenner en del sjanser der. Vi hadde muligheter til å drepe kampen midtveis der, men Fana gir seg aldri. Vi brente et par viktige der. Synd, men sånn er det, sier Gabrielsen.

Med fem serierunder igjen er Storhamar på andreplass. Opp til serieleder Vipers er det ni poeng, og ned til Sola på tredje er det fire.