– De kom ikke til meg og spurte om jeg ville være med og bidra for å bygge Norges nest beste lag. De ville bygge Norges beste kvinnelige håndballag – Storhamar

– De kom ikke til meg og spurte om jeg ville være med og bidra for å bygge Norges nest beste lag. De ville bygge Norges beste kvinnelige håndballag

– I den posisjonen klubben er kommet i nå, er den godt rusta for å ta steget videre, sier Storhamars nye markedssjef Jan Kåre Hjelmseth.

Hjelmseth kom til Storhamar fra Møller Bil. og begynte i sin nye jobb sist onsdag. Søndag var han i Boligpartner Arena da Storhamar leverte klubbens beste kamp gjennom tidene da de rystet Metz. Storhamar ledet 6-0 etter seks minutter og 16-11 ved pause mot ett av verdens for øyeblikket beste håndballag. Det franske laget slo tilbake i andreomgang og vant med to mål.

PÅ PLASS: Jan Kåre Hjelmeseth på Storhamar-kontoret ved Boligpartner Arena.

Etter kampen vanket det rosende ord fra Metz’ danske klassespiller Kristina Jørgensen.
Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen karakteriserte kampen som «den beste under hans ledelse i Storhamar
«.

Les også: Dansk Metz-stjerne: – Imponerende hvordan de har utviklet seg

Nettopp Gabrielsen – og lagleder og styremedlem Vegard Strøm – var sentrale da Hjelmseth sa ja til å bli ny markedssjef i Storhamar etter Kai Arne Aspeli.

– Det jeg virkelig falt for i samtalene med Kenneth og Vegard var visjonen deres, og hvor de vil videre. De kom ikke til meg og spurte om jeg ville være med og bidra for å bygge Norges nest beste lag. De ville bygge Norges beste kvinnelige håndballag. Det synes jeg er en så hårete målsetting at fikk lyst til å være med, sier Hjelmseth.

HAR TATT STEG: Storhamar har utviklet seg mye i lagets første sesong i Champions League. F.v Ane Cecilie Høgseth, Mia Zschocke og Maja Jakobsen.

– Hva nytt kan du bidra med her?

– Det jeg vet jeg kan bidra med er å jobbe ut mot det jeg brenner for. Og det er relasjons- og nettverksbygging. Her i Storhamar kommer jeg langt på vei til et dekket bord. Samtidig ser jeg at i den posisjonen klubben er kommet i nå, er den godt rusta for å ta steget videre. Å bygge videre på dette nettverket av samarbeidspartnerne, sponsorene og ikke minst de frivillige, er ei reise jeg vil være med på. Vi skal øke tilskuersnittet og lage gode opplevelser her, og det gleder jeg meg til å ta tak i, sier moldenseren Jan Kåre Hjelmseth.

Les også: Olivia tatt ut på Sveriges A-landslag

– Siden jeg kom til Hamar i 1998 har jeg vært med en del både i Storhamar Hockey og i HamKam. Så jeg føler jeg har en grei innsikt i hva jeg går til. Jeg gleder meg stort, og jeg tror vi skal klare å løfte dette her ytterligere. Jobben min går ut på å få på plass det økonomiske, så den sportslige satsingen kan økes. Målet er å få en pokal. Vi begynner med én pokal, så ser vi hva vi klarer å få til videre. Jeg håper næringslivet og samarbeidspartnerne som må være med og hjelpe oss her ser verdien i det. Det er gjort andre plasser, og jeg ser ingen hindre for at vi ikke skal få det til her, sier Hjelmeseth.

Han mener det er stort grunnlag for samarbeid på tvers mellom Storhamar Håndball Elite, Storhamar Hockey og HamKam Fotball.

– Hamar er jo en idrettsby – og det på godt og vondt. Storhamar Hockey og HamKam kjemper om de samme samarbeidspartnerne. Og nå kommer kvinnefotballen og skal ta del i det samme markedet. Men jeg ser også det er en stor mulighet for å samarbeide, ikke minst mot det nasjonale. Hamar begynner å bli en så attraktiv by at vi skal kunne klare å vokse i fellesskap, sier Hjelmseth, før han retter fokus inn mot håndballklubben igjen.

– Jeg ser at Storhamar også er blitt en attraktiv klubb hos unge talenter. Tenk på alle landslagsspillerne som kommer opp fra yngres avdeling, og på spillere som kommer innom Storhamar og tar steget opp på landslag. Det er artig med Olivia (Löfqvist) som nå ble tatt opp på det svenske A-landslaget. Det er sånne ting som vises at det jobbes mye riktig. Og jeg får tilbakemeldinger fra Kenneth om at det er enklere nå å snakke med de litt større navnene. Alt dette er er også en del av å skape et vinnerlag fremover, sier Jan Kåre.

Les også: Storhamar videre i Champions League og møter Odense i playoff

Det ble noen timer i hallen for Hjelmseth i Boligpartner søndag. Markedssjefen fulgte godt med da frivillige rigget i stand og gjorde alt klart før kampen som ble sendt direkte på tv. Han er mektig imponert over alt arbeid klubbens frivillige legger ned for Storhamar Håndball Elite.

– Jeg ser det er enorme arbeidsoppgaver som må gjøres og er klar over hva som kreves i et idrettslag. Jeg var ganske tydelig da jeg sa ja til jobben at rollen min skal være å jobbe 100 prosent med marked. Ikke være en sånn potet som flyger rundt døgnet rundt. Jeg har jo allerede sett at den poteten har begynt å tre i kraft. Jeg vaska til matservering, har skrudd ned skilt – og da måtte bare smile litt, sier Hjelmeseth.

Han mener det er umulig å løfte klubben ytterligere uten å ha med de frivillige på lasset. De er gull verdt for Storhamar Håndball Elite og en nødvendighet for at klubben skal ta ytterligere steg mot Europa-toppen.

– Der er ikke mulig å holde på sånn uten frivillighet. Jeg var i hallen såpass tidlig for første gang. Jeg hadde ingen innsikt i hele den jobben som gjøres på forhånd før en kamp. Denne gangen var det Champions League-kamp og litt spesielt med litt strikse regelverk og så videre, men jeg tror ikke hvermannsen som kommer på kamp skjønner hvor mye som er gjort før arrangementet starter, sier Hjelmseth.

PÅ LANDSLAGET: Olivia Löfqvist har hatt en solid sesong i Storhamar og ble nylig tatt ut på det svenske A-landslaget.