Dette er Storhamars nye keeper: – Hun var et klart førstevalg – Storhamar

Dette er Storhamars nye keeper: – Hun var et klart førstevalg

Fana-keeper Olivia Lykke Nygaard (21) har signert en treårskontrakt for Storhamar. Hun gjenforenes med sine tidligere lagvenninner Ane Cecilie Høgseth (21) og Marthine Svendsberget (21).

– Jeg har fulgt Storhamar denne sesongen og sett hva de har bygd opp de siste årene. Det er et lag som alltid tar steg. I fjor hevdet de seg bra i Europa League og i år i Champions League. Storhamar blir en fin utviklingsarena som vil hjelpe meg å utvikle meg videre. Og så håper jeg å hjelpe Storhamar til å ta noen steg videre, sier Olivia Lykke Nygaard.

TIL STORHAMAR: Olivia Lykke Nygaard.

I forrige uke ble det klart at Storhamar-keeper Sofie Ege Grønlund reiser hjem til Bergen etter sesongen. Olivia Lykke Nygaard blir hennes erstatter.

Les mer: Sofie gir seg i Storhamar etter sesongen

Opprinnelig er Olivia Lykke Nygaard fra Oppegård. Hun spilte håndball for barndomsklubben før hun begynte i Aker, samtidig som hun begynte på Wang videregående i Oslo. I Aker spilte hun blant annet med Storhamar-spillerne Marthine Svendsberget og Ane Cecilie Høgseth. Trioen studerte også sammen på Wang. Olivia Lykke Nygaard har vært på samlinger med rekruttlandslaget, og spilte på Aker da de tok gull i U20-NM.

– Storhamar har mye av det jeg ønsker i min neste klubb. Men jeg har hatt det ekstremt bra i Fana. Jeg vil takke Erlend (Lyssand) for tilliten jeg har fått. Jg spilte ikke særlig mye i Aker, men han henta meg til Fana som førstekeeper. Den reisen jeg har hatt i Fana har vært ekstrem gøy. Mye mer enn jeg forventa da jeg signerte, sier Olivia.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er glad for at Olivia Lykke Nygaard har signert på en treårskontrakt med klubben.

– Vi er veldig sikre på at Olivia vil utvikle seg videre hos oss. Hun har allerede tatt ekstreme store steg etter overgangen i fra Aker til Fana og er en av de beste målvaktene i Rema1000 ligaen så langt i denne sesongen. Som har resultert at hun har kommet inn på rekruttlandslaget. Hun er en type som har et vanvittig eierforhold til egen utvikling og har klare mål for hvor hun vil. Smart og reflektert dame som vil ekstremt mye. Hun har god rekkevidde og har en fantastisk speed til å sette ballen i spill. I tillegg en meget god treningsmoral. Vi var veldig klar over at det var store muligheter for at vi måtte hente en ny målvakt før sesongen 23/24. Olivia var et klart førstevalg. Så veldig fornøyd at hun valgte å takke ja til oss, sier Kenneth Gabrielsen.

I Bergen har Olivia Lykke Nygaard studert nano-teknologi på universitetet. Hun sier hun kommer til å studere når hun flytter til Hamar.

– Jeg trenger noe å stimulere hjernen med. Nano-teknologi er en bachelor, men den får jeg ikke fullført nå. Jeg må se litt på hva veien blir videre. Det er mest så jeg skal ha noe å gjøre mellom økter. Det er håndballen som har førsteprioritet, sier Olivia Lykke Nygaard.

– De har et ekstremt høyt tempo i spillet. Jeg synes alltid det er gøy med høyt tempo. Jeg synes det har et bra kollektivt spill. De har noen gode prinsipper i Storhamar, og da kommer man langt, sier Olivia.

– Hva kjennetegner keeperstilen din?

– Det er et godt spørsmål. Rolig og eksplosiv på samme tid er nok den beste måten å beskrive det på, sier Olivia, som ser frem til å danne keeper-team med Eli Marie Raasok neste sesong.

– Jeg tror vi vil utfylle hverandre bra. Jeg er nærmere Sofie (Ege Grønlund) i spillestil enn Eli. Jeg gleder meg til å teame opp med henne, sier Olivia Lykke Nygaard.