Gnistret borte mot Tertnes og vant med 19 mål: – Storhamar er det beste laget vi har møtt i år – Storhamar

(Tertnes – Storhamar 25-44) Storhamar leverte en fin-fin kamp borte mot Tertnes onsdag kveld og vant med 19.

Storhamar åpnet kampen bra og ledet 10-3 etter ti minutter. 20 minutter ut i omgangen var Storhamar oppe i ledelse 14-7. Lagene gikk til pause med 22-12 til Storhamar.

Ti minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 27-17. Midtveis i omgangen ledet Storhamar 32-18, og ti minutter før slutt var Storhamar i føringen 37-20, og det ble altså seier 44-25. Samtlige utespillere scoret, også keeper Olivia Lykke Nygaard tegnet seg på scoringslisten.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sa dette til TV2 etter matchen:

– Det var en veldig fin prestasjon fra vår side. Alle er ordentlig skrudd på. Vi frykta denne kampen og forberedte oss veldig godt. Jeg synes vi lykkes med det meste i dag.

Ja, jeg kunne i grunnen ikke se noe dere ikke lyktes med, sa TV2s reporter.

– Vi hadde en plan hvis det ble 7 mot 6. Vi står bra bakover. Det var en liten periode der hvor vi mistet litt energi, men den får vi tatt opp igjen etter timeout’en. Kontringer og angrepsmessig var det flott. Jeg er veldig fornøyd med matchen. Den beste kampen vi har spilt i år, repliserte Kenneth Gabrielsen.

Tertnes’ assistenttrener Jarle Alver hadde følgende kommentar til TV2 etter kampen:

– Storhamar er det beste laget vi har møtt hittil i år. Vi får bare glemme denne og tenke på neste kamp.

Anniken Obaidli ble kåret til banens beste.

Alle lagene i Rema 1000-ligaen har nå spilt 11 kamper, og det er pause i Rema 1000-ligaen frem til romjulen. Storhamars neste seriekamp er borte mot Larvik 30. desember. Storhamar er to poeng bak serieleder Vipers. Fredrikstad er på tredjeplass, fire poeng bak Storhamar. Deretter følger Sola, Larvik og Byåsen, trioen er seks poeng bak Storhamar.

Før VM-pausen begynner har Storhamar igjen bortekamp mot Höör i Europa League-kvalifiseringen. Storhamar vant første kamp 37-28.

Returoppgjøret spilles i Sverige søndag ettermiddag, og sammenlagtvinneren er klar for gruppespillet i Europa League.