Nimålsseier i første kamp: – Vi skal være bedre neste gang vi møter dem – Storhamar

Nimålsseier i første kamp: – Vi skal være bedre neste gang vi møter dem

(Storhamar – Höör 37-28) Storhamar møtte tøff motstand i Höör lørdag ettermiddag. Etter tomålsledelse ved pause, ble det seier 37-28.

Olivia Löfqvist, som har møtt Höör mange ganger som Lugi-spiller, advarte mot Höör før kampen. Hun sa det er et lag som kriger og aldri gir seg. Og det stemte.

Førsteomgangen var jevn hele veien. Storhamar ledet 9-7 etter 15 minutter og 13-12 etter 20 minutter. Ved pause ledet Storhamar 18-16.

– Det ble en forholdsvis tøff kamp, synes jeg. Höör har mye fysikk i laget sitt og sto opp lenge mot oss. Vi slet i store deler av kampen bakover. Jeg synes de kom litt for lett til. I andreomgang var vi litt bedre bakover. Ja, vi vinner med ni mål, men dette ble en ganske tøff kamp faktisk. Det er godt å ha med seg ni mål ned til Sverige. Vi må være enda tydeligere på rollene våre bakover. Vi skal være bedre neste gang vi møter dem, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

GOD STEMNING: Storhamar fikk et godt utgangspunkt da de slo Höör med ni lørdag.

Anniken Obaidli scoret ti og var banens beste spiller i Boligpartner Arena lørdag ettermiddag.

– I førsteomgangen synes jeg de virkelig bra i angrep, og vi ble løpende etter dem. De holdt seg til konseptet sitt, og det er masse vilje der. De gjør det veldig vanskelig for oss. Men etter pausepraten synes jeg vi kom ut som et helt nytt lag. Vi får omstilt oss litt og funnet ut hvordan vi skal løse det, så da går det mye bedre, sier Anniken.

Returoppgjøret spilles i Sverige neste søndag. Sammenlagtvinneren er klar for gruppespillet i European League.

– Ni mål å gå på før returkampen, hva tenker du om det?

– Jeg tenker at vi må ta det på alvor. Ting snur fort i håndballkamper. Så vi må reise ned dit og være godt forberedt, sier Anniken.

Storhamar – Höör 37-28 (18-16)
3. kvalifiseringsrunde European League, kamp 1 av 2
Storhamar:
Olivia Lykke Nygaard, Eli Marie Raasok – Ane Cecilie Høgseth 2, Susanne Liberg Amundsen, Ingeborg S. Monnè, Kristin Venn 6, Olivia Löfqvist 4, Mathea Enger, Line Ellertsen 7, Mia SOlberg Svele 1, Anna K. Jacobsen 2, Anniken Obaidli 10, Guro Nestaker 3
Toppscorer Höör: Emma Nuhanovic 8
Utvisninger: Storhamar 6×2 min, Höör 6×2 min.
Dommere: Mihai Pirvu og Radu Potiniche, Romania
Tilskuere: 1020 i Boligpartner Arena