Kenneth: – Ståa er meget god hvis du spør meg – Storhamar

Kenneth: – Ståa er meget god hvis du spør meg

– Det gir en trygghet at spillerne er flinke med egen forberedelser og ikke slurver, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen før lørdagens kvalifiseringskamp i European League mot svenske Höör.

Storhamar åpner med hjemmekamp i Boligpartner Arena lørdag klokken 16.00. Returkampen spilles i Sverige 19. november. Sammenlagtvinneren er klar for gruppespillet i European League.

Hva kan du si om Höör?

– Et meget hardtarbeidende lag. Med en vanvittig guts i forsvarsspillet sitt. De har en meget god og rutinert målvakt i Gry Bergdahl. Et lag som virkelig kriger for hver ball. Noen enkeltspillere som er meget dyktige blandet annet Emma Nuhanovic ung spiller som har et stort register og er en rå målscorer. Hun må vi nok prioritere litt. Ellers spiller de en trygg å safe håndball. Kommer en del med 7-6 spill i ankomsten å da dreier det seg om å følge med, sier Kenneth.

SOLID: Storhamar har levert mye bra i høst. Lørdag kommer svenske Höör til Hamar.

Hvordan vil du beskrive ståa i eget lag?

– Den er meget god hvis du spør meg, både håper og tror det gjelder for alle. Vi hadde en solid prestasjon mot et meget godt Sola lag på søndagen. Det er alltid fint å ta med inn i ny uke. Denne uken blitt litt annerledes enn planlagt. Det ble dessverre ingen kamp mot Oppsal på onsdag, det var en kamp vil hadde gledet oss veldig til. Så da har vi kompensert med noe gode økter.

Hvor viktig er det for Storhamar å komme til gruppespillet?

– Vi snakker lite om hvor viktig det er. Én ting som er helt sikkert at alle de som representerer Storhamar i disse to kvalikkampene mot Höör kommer til å være dønn til stede. Presterer vi på det nivået vi forlanger av hverandre så kommer dette til å bli bra.

Hvor spent er du?

– Alltid litt ekstra spenning når du møter noen du ikke har helt kontroll på. Har sett tre kamper av Höör denne uken. Axel og jeg har gjort det vi kan for å legge til rette for at spillere skal være så godt forberedt som mulig. Det gir en trygghet at spillerne er flinke med egen forberedelser og ikke slurver. Det gir faktisk en trygghet for oss at de er så ekstremt dedikert.    

Kampene i 3. kvalifiseringsrunde:

Kastamonu (Tyrkia) – Praktiker-Vac (Ungarn)
Sola – Super Amara Bera Bera (Spania)
Neptunes Nantes (Frankrike) – Molde
Lokomotiva Zagreb (Kroatia) – Brühl (Sveits)
Borussia Dortmund (Tyskland) – Dunarea Braila (Romania)
Chambray Touraine (Frankrike) – Banik Most (Tsjekkia)
ZORK Jagodina (Serbia) – MKS FunFloor Lublin (Polen)
Costa del Sol Malaga (Spania) – København (Danmark)
Bensheim/Auerbach (Tyskland) – Oldenburg (Tyskland)
Spono Eagles – Podravka (Makedonia)
Storhamar – H65 Höors (Sverige)
Önnereds (Sverige) – CSM Targu Jiu (Romania)

Billetter til European League-kampen finner du i appen eller på hjemmesiden.