Fantastisk start på European League: Nykøbing – Storhamar 26-27 – Storhamar

Fantastisk start på European League: Nykøbing – Storhamar 26-27

(Nykøbing – Storhamar 26-27) Storhamar åpnet European League med å slå forrige sesongs finalist Nykøbing Falster med ett mål.

Storhamar ledet 4-1 tidlig i førsteomgang. Etter syv minutter ledet Storhamar 6-1. I løpet av få minutter ble både Ane Cecilie Høgseth og Nykøbings Alberte Madsen utvist. Sistnevnte etter en tackling på Kristin Venn. Høgseths røde kort var av den svært tvilsomme sorten.

15 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 7-3. Så kom hjemmelaget mer til hektene og spiste seg innpå, og ved pause ledet Storhamar 12-10.

Det ble en jevn og spennende andreomgang. Storhamar klarte holde unna med noen mål og ledet 20-17 13 minutter ut i andreomgang. Med 11 minutter igjen å spille ledet Storhamar 22-21. Så rykket Storhamar fra og ledet 25-21 med åtte minutter igjen å spille. Danskene slo tilbake på ny, og Storhamar ledet 26-24 med tre minutter igjen.

Storhamar dro seieren i land og vant 27-26.

– Det er selvfølgelig gøy å vinne, men det ble en litt trøblete kamp. Jeg er mest fornøyd med den gode starten vår, og at det ble seier. Vi spilte veldig godt i begynnelsen, sier Anniken Obaidli.

Dette sier hun om utvisningen av Ane Cecilie Høgseth:

– De hadde lagt seg på den linjen og dermed ble det sånn. Vi opplevde det selvfølgelig veldig kjipt for vi mistet vi en veldig god og sentral spiller, sier Anniken.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var selvsagt fornøyd med å starte gruppespillet med seier borte.

– Det ble seier, og det er det viktigste. Vi fikk en vanvittig start på kampen der vi traff på absolutt alt. Eli sto godt i mål, og vi plukket ut alt av Nykøbings spill i starten. Vi var kanonsolide bakover. Ane og Olivia bandt sammen forsvaret på en helt rå måte. Vi var oppe i 7-1 ledelse. Vi hadde en del gode sjanser som vi sløsa bort. Jeg mener vi på en «normal» Storhamar-omgang på godt nivå uten nervene som var her i kveld at vi fort kunne gått til pause med 7-8 målsledelse, sier Gabrielsen.

– Men vi ledet hele kampen mot en regjerende finalist. De har et bra lag, og jeg er stolt av at vi klarte å stå i mot. Kampen hadde mange momenter. For det første spilte vi mot et godt lag, Mia har spilt tre år for Nykøbing, og Anniken spilte mot søstra si. Vi taklet det fint. Vi var ikke truet, jeg følte vi hadde full kontroll på slutten der, sier Kenneth videre.

Han har sett en fremgang de siste kampene som han liker godt.

– Vi var helt natta mot Larvik, vi var bra mot Molde, og viste enda råere vinnerskaller i denne matchen. Vi er i en periode der vi skal ha stigning hele veien, og dette var en rågod start. Det var ingen superprestasjon, for vi kunne ha vunnet med tosifret, for vi hadde sjanser nok til å score ti til, sier Kenneth.

Da Ane Cecilie Høgseth ble utvist tidlig i førsteomgang, falt det mye ansvar i forsvar på strekmakker Olivia Löfqvist.

– Nå spilte Olivia mye i fjor vår også siden Ane var skada. Men den jobben Olivia gjorde i andreomgangen her, der hun bandt sammen hele laget, den er helt outstanding. Hun tok så mange dueller, og så svarer de andre spillerne opp, en etter en. Mathilde slurvet litt i førsteomgang, men er kampavgjørende det siste kvarteret. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Kenneth.

Neste kamp i European League er hjemme mot Praktiker Vac søndag 14. januar kl. 14.00. Da håper vi å se deg i hallen.

KAMPFAKTA:
Nykøbing Falster – Storhamar 26-27 (10-12)
European League, gruppespill
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Olivia Lykke Nygaard, Susanne Liberg Amundsen 1, Ane Cecilie Høgseth, Mathilde Rivas-Toft 5, Kristin Venn 3, Tina Abdulla 3, Olivia Löfqvist 3, Mathea Enger, Mia Solberg Svele 4, Line Ellertsen 3, Anna K. Jacobsen, Anniken Obaidli 5, Guro Nestaker
Toppscorer Nykøbing: Sofie Bardrum 10
Utvisninger: Nykøbing: 1×2 min, og ett rødt kort, Storhamar 3×2 min og ett rødt kort
Tilskuere: 1.515 i Spar Nord Boxen