Tonje: – Jeg håper å være tilbake til seriestart – Storhamar

Tonje: – Jeg håper å være tilbake til seriestart

Det har gått syv måneder siden Tonje Enkerud (29) pådro seg korsbåndsskade i venstrekneet.

Enkerud som kom tilbake i Storhamar etter noen år i Viborg røk korsbåndet på trening 28. august. Det ble konstatert at fremre korsbånd i venstre kne var avrevet. Tonje ble operert av Ove Talsnes på Elverum sykehus.

Storhamars manuellterapeut Kjersti Gundersen sa etter operasjonen at det ville gå mellom ni og 12 måneder før Tonje Enkerud er tilbake på håndballbanen.

Nå er det gått syv måneder siden hun skadet seg, og bakspilleren føler hun er i rute med opptreningen.

– Ja, det føler jeg absolutt. Det har vært mye styrketrening. Det er kanskje der jeg har merka størst progresjon. Det har gått veldig oppover hele tida, så det har vært gøy. Så kommer man til et punkt der progresjonen går litt saktere fordi man har kommet såpass langt i prosessen, og det vil være naturlig. Det er kanskje der jeg er nå. Det er ikke bare fremgang hver gang, Men det er artig å se at jeg klarer å trene styrke nesten som jeg gjorde før, sier Tonje Enkerud.

Les også: Olivia Löfqvist fortsetter i Storhamar

– Når ser du for deg å være tilbake på banen?

– Jeg håper å være tilbake til seriestart. Da er det gått ett år. Sånn sett er jeg glad for tidspunktet, slik at jeg har hele sommeren til å komme meg tilbake i håndballform. Det er jeg veldig glad for, sier Tonje.

Les også: Kjerstin valgte Storhamar foran Vipers

Hun trener økter alene i Boligpartner Arena samtidig som spillerne trener håndball. De neste månedene regner Tonje med at egentreningen vil få noen nye elementer. I tillegg ser hun for seg å kunne være med på enkelte øvelser i noen fellesøkter.

– Jeg håper treningen min blir mer håndballrelatert mot mai/juni, kanskje med litt eksplosiv styrke og litt mer bevegelser og fotarbeid, sier Tonje Enkerud.

P.S: Storhamar spiller siste seriekamp for sesongen hjemme mot Tertnes søndag 21. april. Da får laget utdelt sølvmedaljene. Billetter finner du i appen og på hjemmesiden. Når serien er over, starter sluttspillet. Og helgen 11. og 12. mai skal Storhamar spille Final4 i Graz i Østerrike. Storhamar møter franske Nantes i semifinalen.