Styrer mot tidenes beste sesong – vil avslutte med stil – Storhamar

Styrer mot tidenes beste sesong – vil avslutte med stil

I ettermiddag spiller Storhamar sesongens siste seriekamp, og det er medaljeutdeling etter matchen.

Storhamar har tapt tre kamper denne sesongen, to mot Vipers og bortekampen mot Larvik. Med to poeng mot Tertnes i kveld vil Storhamar ende på 46 poeng.

– Med seier mot Tertnes i kveld så er det I hvert fall den beste poengfangsten vi har gjort under min tid i Storhamar. Avstanden opp til Vipers er kortere enn tidligere, og avstanden til de bak er større en noen gang, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Det er ikke bare den beste prestasjonen i serien under Gabrielsens tid i Storhamar. Det er den beste prestasjonen i klubbens historie. I kveld kommer Tertnes til Hamar.

– Vi har satt oss en del målsettinger som er viktig å nå. Skal vi klare sesongens målsetting i seriespillet er kun seier godt nok, sier Kenneth Gabrielsen.

KLAR FOR SISTE SERIEKAMP: Storhamar-målvakt Eli Marie Raasok.

Dette sier Storhamar-kaptein Eli Marie Raasok før kveldens kamp:

– Veldig viktig å avslutte serien på en god måte. Vi har lyst til å gi publikum en bra kamp, også ønsker vi å ta steg i spillet vårt med tanke på det som kommer fremover. Hver kamp er viktig for å finne flyt. Så langt har det vært en veldig bra sesong. Vi har vunnet det vi skal vinne og nådd det store målet om Final4. Samtidig er jeg litt skuffet over at vi ikke har klart å overraske Vipers, men det skal der forhåpentligvis bli flere muligheter til i sluttspillet, sier Raasok.

– Hva blir viktig mot Tertnes?

– Tertnes er et godt lag som lager mye mål, og det blir derfor viktig å være harde i forsvar. Får vi til det, kan vi enklere sette fart i kontringsspillet vårt, sier Eli.

Les også: Slik spilles sluttspillet

FORNØYDE: Storhamar kommer fra seier 28-19 over Sola torsdag kveld.

– Hvordan vil du beskrive kampen mot Sola torsdag der dere lå under med syv etter 20 min og vant med ni?

– Det var ikke en god start mot Sola med 7 mål bak etter 20 minutter. Jeg syns vi beholdt roen og stresset lite til tross for at vi gjorde mye feil. Det gjorde at vi klarte å jobbe oss tilbake til et jevnt resultat når kampen skulle avgjøres de siste 10 minuttene. Jobben jentene gjør i forsvar i 2. omgang var veldig bra, og da klarer vi også å få de lette målene. Godt gjort å vinne såpass på en dårlig dag, sier Eli Marie Raasok.

– Det var en litt merkelig kamp. Litt som forventet etter nesten en måned uten kamp. Fikk egentlig en fin start på kampen. Bommet en del på de sjansene vi skapte. Sola hadde en 10-12 minutter i første omgang de var ganske flinke på det meste. Vi klarte å beholde roen, selv om om det meste gikk i mot. Så var det jevnt en periode. Etter hvert så kommer kvaliteten og bredden i laget frem vi er helt overlegne de siste 10 minuttet og det er en viktig egenskap, sier Kenneth Gabrielsen.

Men nå er det Tertnes det gjelder. Avkast i ettermiddag er kl. 18.00. Alle som kommer i hallen får gratis kake, og etter kampen er det medaljeutdeling til spillerne. Sluttspillet begynner kommende uke, og Storhamar åpner med hjemmekamp. Motstander blir klar etter kveldens kamper.