Trampeklapp da Storhamar tok seg til sluttspillfinale – Storhamar

Trampeklapp da Storhamar tok seg til sluttspillfinale

(Storhamar – Sola 32-26 ) Det var et vanvittig trøkk i Boligpartner Arena da Storhamar ble klare for sluttspillfinale lørdag kveld.

Storhamar har spilt fire kamper på åtte dager. Forrige lørdag var det semifinale i Final4 i Graz, der de slo Nantes. Søndag vant de finalen mot Gloria Bistrata. Onsdag slo de Sola i sluttspillsemifinale nummer to. Før de lørdag vant den tredje og avgjørende semifinalen.

Det var en jevnspilt førsteomgang. Etter 15 minutter var stillingen 8-8. Så var det et lite Guro Nestaker-show, og Storhamar ledet 12-9 etter 20 minutter. Eli Marie Raasok hadde også noen viktige redninger.

Andreomgangen ble litt av en thriller. Storhamar ledet 21-17, men ledelsen ble spist opp. Mia Solberg Svele fikk sin tredje utvisning 11 minutter ut i omgangen og fikk rødt kort. Etter 48 minutter var stillingen 24-24. Med syv minutter igjen av kampen ledet Storhamar 26-25. Da tok Sola timeout, Med drøye tre minutter igjen å spille ledet Storhamar 29-26, og halvannet minutt før slutt var Storhamar i føringen 31-26. Storhamar vant kampen 32-26.

Storhamar vant dermed 2-1 i kamper i mot Sola og møter Vipers i finalen. Også finalen spilles best av tre matcher. Storhamar åpner med bortekamp tirsdag 21. mai kl. 18.15. Storhamar spiller hjemme fredag 24. mai kl. 18.15, og en eventuell tredje kamp spilles i Kristiansand 27. mai kl. 18.15.

– Jeg synes det ble en tøff kamp, men så har vi publikum i ryggen til slutt. Det er deilig at vi rodde det i land, sa Storhamar-målvakt Eli Marie Raasok til TV2 etter kampslutt.

På spørsmål fra TV2 om Storhamar kan gi Vipers litt kamp, svarte Raasok følgende:

– Ja, jeg synes vi har tatt store steg denne sesongen her. Og ja, det er slitne kropper. Men det var ingen som hadde lyst til å gi seg i dag. Så vi skal dra frem alt det vi har.

Kristin Venn ble kåret til banens beste. Hun scoret åtte mål på åtte forsøk. Eli Marie Raasok hadde 43 i redningsprosent.