Sterke følelser i sving: – Vi ble enige om å legge kampen bak oss – Storhamar
Semifinale European League, Storhamar - Neptunes Nantes

Sterke følelser i sving: – Vi ble enige om å legge kampen bak oss

Storhamar skrev klubbhistorie lørdag etter at de sikret seg plass i finalen i European League. I kveld er det finale mot rumenske CS Gloria 2018 BN.

Storhamar lå under 12-16 ved pause mot franske Nantes, men leverte en fenomenal avslutning på andreomgangen. Dermed er Storhamar i klubbens første finale i European League.

GLEDE: Anniken Obaidli og Mia Svele etter lørdagens semifinale. Foto: Fredrik Olastuen.

– Jeg er glad. Jeg er fornøyd og sliten. Det har vært tøffe forberedelser, mange timer og, og vi har egentlig hatt troen på det hele tida. Jeg er ekstremt misfornøyd med førsteomgang. Det var noen nerver inni bildet der. Vi kasta bort noen baller og sto ikke helt bra bakover, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter kampen.

Treneren har ledet Storhamar til det aller største i klubbens historie. Spillerne gråt av glede etter kampen mot Nantes lørdag kveld. Også blant flere av de tilreisende supporterne rant tårene da kampen var slutt.

– Jeg er så ekstremt glad. Dette er nummer én. Det er det råeste jeg har vært med på, sa Kristin Venn blank i øynene og rørt av lagets mektige prestasjon på banen i andreomgang.

STEMNING: Det var liv og røre på tribunen under lørdagens kamp. Foto: Fredrik Olastuen.

I finalen søndag venter rumenske CS Gloria 2018 BN som slo ut et annet rumensk lag, Dunarea Braila, i den andre semifinalen. CS Gloria 2018 BN overbeviste stort og vant 37-26.

CS Gloria 2018 BN feide gjennom gruppespillet i European League uten et eneste tap. Rumenerne slo ut ungarske Motherson Mosonmagyarovari i kvartfinalen.

En spiller å se opp for er Glorias toppscorer Cristina Laslo. Hun scoret ni i semifinalen lørdag. De har også en solid linjespiller i brasilianske de Araujo Frossard, samt bakspillerne Rodriguez, Bazaliu og Niombla. Kantspillerne er også gode, så det er et meget solid lag Storhamar møter i finalen.

SEIERSKLEM: Olivia Löfqvist og Kenneth Gabrielsen. Foto: Fredrik Olastuen.

Rett etter at spillerne kom tilbake på hotellet lørdag kveld ble det fullt fokus på kveldens finale.

– Vi ble enige om å legge kampen bak oss i går, men det er så klart en veldig god følelse å ha med seg inn i dagens kamp, sier Storhamar-spiller Olivia Löfqvist.

– Hva vet du om Gloria, og hvordan vurderer du muligheten for seier?

– Jeg har ikke sett en kamp av dem. Men vi skal ha møte senere i dag. Axel (Stefansson) og Kenneth (Gabrielsen) har allerede bra oversikt over dem. Det er en ny kamp, og vi er underdogs i dag også. Jeg tror det laget som klarer å omstille seg best fra i går tar det, sier Löfqvist.

Finalen har avkast søndag kl. 18.00

GA ALT: Olivia Löfqvist i aksjon i lørdagens semifinale mot Nantes lørdag. T.v Guro Nestaker og t.h Ane Cecilie Høgseth. Foto: Fredrik Olastuen.
PÅ’N IGJEN I KVELD: Storhamar-supporterne er på plass igjen i Raiffeisen Sporthalle i ettermiddag. Foto: Fredrik Olastuen.
FROKOST: Søndag var spillerne i godt humør under frokosten. F.v Ingeborg, Olivia Lykke Nygaard, Ane Cecilie Høgseth, Vegars Strøm, Stine Lidén og Susanne Liberg Amundsen. Foto: Lars Stian Johansen.