Axels siste hjemmekamp: – Aldri opplevd så fint samhold på klubbnivå – Storhamar

Axels siste hjemmekamp: – Aldri opplevd så fint samhold på klubbnivå

Axel Stefansson gir seg som trener i Storhamar etter sesongen og tar farvel med hjemmepublikum i kveld.

Stefansson har vært i Storhamar i tre sesonger i team med Kenneth Gabrielsen.

– Det er både rart, litt trist og vemodig og hele pakka. Jeg har trivdes veldig godt med Kenneth, spillerne, støtteapparatet og klubben. Det har vært en veldig tin tid. På klubbnivå har jeg aldri opplevd så fint samhold som det er her i Storhamar, sier Stefansson.

Islendingen sier han tok avgjørelsen om å gi seg i fjor høst. Axel Stefansson jobber ved Høgskolen i Elverum og kjente tiden ikke strakk til.

– Det ble rett og slett for mye med mye jobb ved siden av. Jeg har aldri fri. Når det er fri fra håndballen, er det mye på Høgskolen. Jeg håper det blir Champions League på laget neste sesong, og da ville det blitt enda mer å gjøre. Og jeg vil ikke gjøre jobben halvveis, sier Axel.

De siste ukene har vært spesielle for Axel og alle i Storhamar etter at laget vant European League og tok Storhamars første trofé.

– Jeg synes det har vært en fantastisk morsom reise. Det har vært en prosess hele veien der vi har jobba hardt for å bygge opp dette laget. Da jeg kom inn, hadde jeg veldig klare tanker om hvordan vi skulle jobbe med forsvarsspillet for å gjøre det bedre. Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til. Vi er blitt et stabilt topplag, sier Axel Stefansson.

FOKUSERT: Axel Stefansson har gjort en fantastisk jobb i Storhamar Håndball Elite.

Han kommer til å være i hallen som tilskuer kommende sesong. I tillegg jobber han som foredragsholder i EHF og har noen oppdrag der fremover.

– Jeg skal holde foredrag på topphåndball-seminaret, så skal jeg en tur til Tyrkia senere i sommer og holde foredrag der. Jeg kommer til å være i hallen og se kamper til høsten. Jeg er blitt veldig glad i denne gjengen her. Og det virker som spillerne er glade i meg også. De har ikke sagt noe annet, i hvert fall. Det er jo litt rart, for bortsett fra tre år jeg var på Island, har jeg hatt å gjøre med Tonje (Enkerud), Anniken (Obaidli) og Kristin (Venn) siden de var på yngre landslag som 15-åringer, sier Axel.

Det er siste hjemmekamp for sesongen i kveld. Men det er ikke sikkert sesongen er slutt før mandag. Men da må Storhamar vinne hjemme mot Vipers i kveld.

– Vi må fortsette med angrepsspillet vi hadde mot dem sist. Men vi fikk for mange mål mot oss. Nøkkelen ligger å holde dem nede på 26,27,28 scoringer. Da har vi en mulighet. Men det viktigste for oss er å få til en god prestasjon. Det blir kult med full hall og en ny stor kamp. Det har vært store kamper på rekke og rad nå, der er vi privilegert. Samtidig har vi jobba hardt for å få det til, sier Axel Stefansson.

Den tidligere toppmålvakten har en lang fartstid innen håndballen. Axel har trent Elverum Håndball Herrer, trent ulike norske juniorlandslag, samt rekruttlandslaget. I tillegg har han vært hovedtrener for Islands kvinnelag. Han har «Master coach-lisens» og en mastergradsutdannelse fra Norges Idrettshøgskole.