Champions League-trekningen: Storlag til Hamar – Storhamar

Champions League-trekningen: Storlag til Hamar

Storhamar havnet i pulje med blant annet Metz, CSM Bucuresti og Nykøbing Falster i Champions League.

Det ble klart på ettermiddagens trekning i Wien. Det er to grupper med åtte lag i hver.

Dette er gruppene:

Gruppe A:
Metz (Frankrike)
FTC Rail Cargo (Ungarn)
CSM Bucuresti (Romania)
Krim Ljubljana (Slovenia)
Storhamar
Nykøbing Falster (Danmark)
Podravka Vegeta (Kroatia)
Gloria Bistrita (Romania)

Gruppe B:
Team Esbjerg (Danmark)
Vipers Kristiansand
Ludwigsburg (Tyskland)
Buducnost (Montenegro)
Brest (Frankrike)
Györ (Ungarn)
Rapid Bucuresti (Romania)
Odense (Danmark)

– Vi har alle forutsetninger for å gjøre en god sesong i Champions League. Det som er positivt er at vi har lag i gruppa, som vi har ferske referanser på. Vi kom over både Podravka og Nykøbing på tabellen i European League, og vi slo Gloria Bistrita i finalen. I tillegg var vi gode mot Metz her hjemme da vi møtte dem i Champions League sist vi var der, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

SPENT: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Ungarske FTC Rail-Cargo er et meget sterkt lag. Det samme er rumenske CSM Bucuresti.

– FTC er vel kanskje det laget som er sterkest på papiret. Det blir dritgøy å få de til Hamar og OBOS Arena. I tillegg blir det gøy å møte stjernespilleren Cristina Neagu og CSM Bucuresti. Neagu er kanskje ikke så kjent her i Norge, men hun har vært en toppspiller i Europa de siste 10-12 årene. Krim er også bra. De har verdensstjerner i alle posisjoner, sier Kenneth.

Storhamar hadde Nykøbing Falster og Podravka i gruppen i European League i fjor. Rumenske Gloria Bistrita var Storhamars motstander i European League-finalen, der Storhamar vant med to mål.

Det betyr at det blir mulig å se Storhamar mot kjente håndballnavn kommende sesong. Krim Mercator Ljubljana har blant annet hentet Ana Gros fra Györ og Tamara Horacek fra Neptunes Nantes. Rumenske CSM Bucuresti har Emilie Hegh Arntzen, Vilde Ingstad, Emma Friis (Danmark), Cristina Neagu (Romania) og Inger Smits (Nederland). Metz har kjente spillere som Chloe Valentini (Frankrike), Anne Mette Hansen (Danmark), Alison Pineau (Frankrike). Ungarske FTC Rail Cargo har spillere som Laura Glauser (Frankrike), Katrin Klujber (Ungarn), Daria Dmitrieva (Russland) og Orlana Kanor (Frankrike).

Gruppespillet starter første helgen i september.