Klare for Champions League: – Bare å glede seg til en rå sesong. – Storhamar

Klare for Champions League: – Bare å glede seg til en rå sesong.

Fredag ble det klart: Storhamar er klare for Champions League!

Storhamar har nylig levert sin beste sesong noen sinne. Storhamar vant European League, og tok sølv i serie, NM og sluttspill her hjemme i Norge. Ni lag var sikret plass i Champions League, men Storhamar var ikke blant dem og måtte sende inn søknad om en plass i den aller gjeveste klubbturneringen i håndball.

Kjøp sesongkort her

– Vi har jobbet hardt for å få den billetten! Det å få det bekreftet i dag gjør nok mye med gruppa. Så glad for at vi får delta i d største selskapet. Vi gleder oss, sier Storhamar-spiller Mia Solberg Svele.

SPENT: Mia Solberg Svele.

– I utgangspunktet var jeg ikke så spent, for vi var klar over at vi har innfridd på alle kriterier på sport og ting vi får gjort noe med. Men så gikk det rykter i kulissene om at en tv-avtale ikke var på plass, og at det kunne felle oss. Uavhengig av en tv-avtale, er det en selvfølge at vi skulle være med, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det er bare å glede seg til en rå sesong. Nivået på lagene i Champions League er høyere enn noen gang. Jeg tror det blir 14 morsomme kamper. Vi er bedre rusta til Champions League enn forrige gang vi var med. Vi har mer rutine og er sterkere nå. Vi har blant annet tre linjespillere tilgjengelig. Og det er viktig, for nå blir det ekstremt mange tøffe kamper. I tillegg er serien i Norge tøffere neste sesong. På papiret er vi sterkere enn noen gang, sier Kenneth Gabrielsen.

Også Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen er kjempefornøyd med Champions League-plass.

– Dette er helt fantastisk. Jeg synes vi har fortjent oss til det etter hva vi presterte forrige sesong. Nå jobber vi med å legge til rette for dette, for vi vil virkelig være med i det beste selskapet, sier Sundmoen.

CHAMPIONS LEAGUE: Olivia Löfqvist i duell med Nora Mørk. Bildet er fra hjemmekampen mot Team Esbjerg sist Storhamar var i Champions League.

Disse lagene spiller i Champions League kommende sesong:

Disse lagene er klare for Champions League:
Team Esbjerg
Nykøbing Falster
Metz
Ludwigsburg (tidligere Bietigheim)
FTC-Rail Cargo
Buducnost
Vipers
CSM Bucuresti
Krim Mercator Ljubljana
Storhamar
HC Podravka Vegeta
Odense Håndbold
Brest Bretagne Handball
Györ
CS Gloria 2018 BN
CS Rapid Bucuresti

Trekningen av gruppene vil skje 27. juni i Wien. Det skal være to grupper med åtte lag i hver. Det spilles dobbel serie. Første kamp spilles første helgen i september.