Trygg seier i Fana Arena. – Storhamar

Trygg seier i Fana Arena.

Etter et forsmedelig nederlag mot Fana i lagenes første møte i høst var det et Storhamar som virkelig ønsket å få med seg to poeng i dagens kamp og forlenge seiersrekken i Rema 1000-ligaen.

Første omgang startet jevnt. Lagene fulgte hverandre tett, og byttet på å lede. Forsvarsspillet vårt var ikke helt der vi ønsker fra start, spesielt på utsiden av våre toere kom Fana litt for lett til flere ganger. Begge lag slet med å få satt et skikkelig duellspill og det ble få redninger. Etter omlag halvspilt omgang tok Fana time-out på stillingen 7-8 til Storhamar. Det skulle vise seg å være våre jenter som hadde mest utbytte av det lille avbrekket.

De neste fem minuttene klarte vi å stresse Fana til flere tekniske feil og legge mer press på skytterne slik at Stine fikk flere redninger og bedre kontroll bak i målet. Dette førte også til at vi kom i gang med kontrings- og ankomstspillet i større grad, og etter drøye 20 minutter var ledelsen økt til 13-8 i vår favør.

Derfra og inn til pause ble det igjen relativt jevnt, men vi spilte oss til mange gode muligheter gjennom et angrepsspill med høyere tempo, lite feil og bedre uttelling. Da pausesignalet gikk var stillingen 12-18, og vi kunne gå i garderoben med en solid ledelse tross at prestasjonen svingte endel gjennom omgangen.

Storhamar startet andre omgang best og økte ledelsen sakte, men sikkert. Vi fikk brettet ut spillet i etablert angrep og spilt opp kantene ved flere anledninger. Både Kristin og Emilie var også stort sett før alle andre i kontringene og vi fikk satt opp tempoet og løpt inn flere baller. Utover i omgangen var det ingen tvil om at dette var to lag som kjemper i hver sin ende av tabellen. Vi er oppe i en ledelse på elleve mål på det meste, men etter at vi brenner noen klare sjanser og slipper opp et hakk i forsvaret klarer Fana å samle seg nok til å knappe innpå et par mål. Kampen ender 23-32, og vi tar med oss to poeng hjem.

Vår beste spiller blir Tonje, som igjen styrer spillet med trygghet og klokskap. Emilie og Kristin setter seks og sju mål fra sine kanter og Maja fortsetter formstigningen og ender på åtte nettkjenninger. En sikker seier og fortsatt andreplass.