Seier i første kamp mot Thüringer. – Storhamar

Seier i første kamp mot Thüringer.

Jentene har tatt turen til Tyskland for å få gjennomført to kamper mot Thüringer denne helgen. Utsettelser av hjemlige kamper har medført at det er en stund siden forrige tellende kamp og dagens kamp bar nok kanskje litt preg av dette.

Begge lag virker interessert i å få tempo i kampen, og går ut i et forrykende tempo. Allerede etter sju minutter er stillingen 5-4 til Thüringer til tross for at begge keepere står godt, og tar flere skudd. Vi kommer til mange gode muligheter, men bortelagets keeper Davidsen står godt bakerst og tar flere hundreprosentsjanser.

Til tross for noen enkle feil og at vi ikke treffer helt med avslutningene kommer vi oss opp i 9-7 etter omlag et kvarter spilt. Guro spiller godt og bidrar med både skudd bak i banen, gjennombrudd og gode returløp. I tillegg finner Ann Grete flere ganger nettmaskene bak en meget god Davidsen. Vi sitter med en følelse av at Storhamar har relativt fin kontroll, men etter en time-kur fra Thüringer snur de kampbildet med fire raske scoringer de neste fem minuttene, uten at vi er i stand til å svare.

Kenneth forsøker å samle troppene gjennom en liten time-out prat og Maja melder seg også på direkte med et par gode skudd. Lagene følger hverandre tett inn til pause og stiller likt på 14-14 før den siste halvtimen.

Davidsen står meget godt i målet, og vi sliter med uttellingen til tross for mange avslutninger fra gode posisjoner. Vi finner ikke helt ut av Thüringer sitt angrepsspill og slipper til litt for mye bakover i banen. Heldigvis for oss har også Tonje en god dag på jobben i vårt mål. En fartsfylt og spennende førsteomgang.

Andre omgang starter meget trått for vår del. Feilpasninger, litt for mange dårlige avslutninger og passivt forsvarsspill gir Thüringer sjansen til å rykke fra i målprotokollen. Vi slipper bortelaget til altfor enkelt både fra kant, strek og bak i banen. Dette presser Kenneth til å ta en tidlig time-out på stillingen 21-16 etter sju spilte minutter.

Igjen er det Maja som tar tak i kampen med to raske scoringer. Davidsen fortsetter å stå godt, og det er tøffe tak i duellspillet. Vi tar opp hansken litt i forsvar, og får noen enkle kontringer. Idet vi er i ferd med å komme skikkelig inn i det, og etterhvert kommer opp på 21-22, gjøres det nok en gang flere enkle feil, og vi klarer ikke å komme ajour og forbi.

Thüringer holder seg ett og to mål foran frem til drøye tjue spilte minutter. Jentene holder imidlertid hodet kaldt, og spesielt Tonje setter fart og styrer angrepet vårt med trygg hånd. Hun gjør troverdige aksjoner mot mål og spiller opp spesielt Maja i gode posisjoner, samtidig som hun også går for egne sjanser med sine velkjente gjennombrudd.

Tålmodighet og ro betaler seg, og etter 25 minutter klarer vi endelig å komme opp i ledelsen da Maja setter 29-28. Derfra og ut har vi god kontroll. Vi står bedre bakover, og kan innkassere to nye poeng med seier 32-30.

Vi står bedre bakover utover i andre omgang, og viser en enorm moral. Vi gir oss aldri og klarer til tross for en litt rotete kamp å sikre seieren mot slutten. Jentene står distansen godt, og drar i land to meget viktige og sterke poeng mot det tyske laget.

Guro gjør en sterk prestasjon med mange svært gode avslutninger, god trøkk på mål, og gode aksjoner bakover. Tonje Lerstad står en god kamp bakerst i målet og Tonje Enkerud viser seg igjen som den gode lederen og bakspilleren hun er. Maja viser også utover i kampen at hun er en spiller på internasjonalt nivå.

Allerede i morgen kl 12.00 går returkampen mot Thüringer. Vi nyter seieren i kveld, og går for to nye poeng i morgendagens kamp.