Banket cupfinalisten i treningskamp – Storhamar
Toppscorere: Malene Aambakk og Ellen Marie Folkvord.

Banket cupfinalisten i treningskamp

Et redusert Storhamar vant klart over Stabæk i Boligpartner Arena torsdag kveld.

Storhamar startet best i treningskampen mot Stabæk. Forsvaret satt godt og Inga Presker vartet opp med flere gode redninger. Stabæk tok derfor timeout på stillingen 7-4. Stabæks trener Pål Oldrup-Jensen ba spillerne sine være tøffere i duellene. Det hjalp ikke nevneverdig for de kommende cupfinalistene. Storhamar hadde større intensitet og fart spillet og hadde god kontroll på kampen, selv med et meget redusert mannskap. Storhamar gikk til pause med en ledelse på seks mål takket være blant andre Malene Aambakk som har fått fart på skuddarmen igjen etter skaden i høst.

– Det går litt opp og ned fortsatt. Jeg holder ikke hodet kaldt i alle situasjoner, men det kommer seg. Jeg synes vi løser forvaret bra, selv om det det faller litt  mot slutten, sier Malene Aambakk.

Storhamar hadde overtaket også i hele andre omgang, men var ikke like presise med skuddene. Intensiteten dalte litt utover i kampen, samtidig som Stabæk-målvakt Regina Gulbrandsen spilte seg opp. Hamarsingene sikret seg likevel en meget komfortabel seier.

Storhamar stilte uten kantspillere i kampen. Anne Kjersti Suvdal har lagt opp og Gabriella Juhasz er fortsatt skadet. Elise Skinnehaugen skadet seg på en trening og var heller ikke klar til kamp. I tillegg sliter fortsatt Kristin Høybakken med skade. Martine Hovden pådro seg også en skade i treningskampen. Skadeomfanget er ukjent.

VM-stjernene Heidi Løke (Norge) og Alma Hasanic Grizoviz (Montenegro) var selvsagt ikke med på treningskampen.

Lagene møtes igjen til ny treningskamp i Nadderud Arena neste torsdag. Stabæk bruker Storhamar som sparringspartner før de skal møte Vipers i cupfinalen i romjula.

Storhamar – Stabæk 31-23 (17-11)