Klare for semifinale i sluttspillet – Storhamar

Klare for semifinale i sluttspillet

Storhamar er klare for semifinale i sluttspillet. Tertnes ble slått også i den andre kvartfinalen.

Storhamar vant den første kvartfinalen i Bergen 30-28, og var dermed favoritter til å stikke av med semifinaleplassen i Boligpartner Arena søndag kveld. Storhamar scoret kampens første mål, men Tertnes ville ikke gi seg uten kamp. Lagene fulgte hverandre tett det første kvarteret. Storhamar klarte å opparbeide seg en tremålsledelse snaut 18 minutter ut i omgangen (9-6), takket være et par redninger av Inga Presker. Da valgte Tertnes å ta timeout. Så gikk det fem minutter med nærmest måltørke på begge lag. Da Arne Senstad tok timeout etter 23 minutter var stillingen 10-6. Storhamar klarte å holde Tertnes på god avstand og gikk til pause med en ledelse på seks mål.

Med to mål og gå på fra første kvartfinale, var det dermed åtte mål for bergenserne å hente inn  i andre omgang. Storhamar startet omgangen litt nølende med flere tekniske feil og skuddbom. Arne Senstad dro fram timeoutkortet allerede etter seks og et halvt minutt på stillingen 16-11. Tertnes klarte også å komme seg bare tre mål bak midtveis i omgangen, men Storhamar holdt unna helt til dommerne blåste av kampen.

Heidi Løke var Storhamars store spiller gjennom kampen. I tillegg til å score seks egne mål, skapte hun store rom for sine medspillere.

Storhamar vant 58-53 sammenlagt og er dermed klare for semifinale i sluttspillet. Semifinalene spilles 6. og 9. mai.

Storhamar møter enten Vipers eller Larvik i semifinalen. Storhamar har hjemmekamp først.

Storhamar-Tertnes 28-25 (15-9)
Sammenlagt: 58-53

2. kvartfinale sluttspillet Eliteserien håndball kvinner.

Boligpartner Arena, søndag 29. april 2018

Storhamars lag: Tone Wølner 2, Inga Presker, Lea Løkke Øwre – Kamilla Sundmoen 1, Gabriella Juhasz 2, Malene Aambakk 3, Heidi Løke 6, Elise Skinnehaugen 4, Ellen Marie Folkvord 1, Hilde Egset, Tonje Enkerud 3, Mia Solberg Svele 1, Moa Amanda Fredriksson, Betina Riegelhuth 4, Aleksandra Zimny 1, Anna Mortvedt.

Toppscorer Tertnes: Madeleine Hilby  6.

Utvisninger: Storhamar 3×2 min, Tertnes 4x2min.

Dommere: Mads Dahlby Fremstad , Markus Kjelsrud Pedersen

Storhamars beste: Inga Presker

Tertnes beste: Madeleine Hilby