Må ta igjen ni mål i Larvik onsdag – Storhamar
Tonje Enkerud. Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

Må ta igjen ni mål i Larvik onsdag

Storhamar scoret 32 mål, men det er vanskelig å vinne håndballkamper når man slipper inn 41 mål. Avgjørende semifinale spilles førstkommende onsdag.

Storhamar tapte med ti mål for Larvik  i den siste seriekampen og var lystne på revansje i sluttspillets første semifinale i Boligpartner Arena søndag kveld. Det visste seg vanskelig.

Tonje Enkerud satte inn kampens første mål, men Larvik var ikke sene med å kvittere. Lagene spilte fartsfylt håndball og fulgte hverandre som skygger i starten av kampen. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 9-9. De neste minuttene var like tette og jevne. Larvik tok timeout etter vel 20 minutters spill. Da var stillingen 11-11. Fire minutter senere var Larvik foran med fire mål. Da hadde også Arne Senstad gjort noen bytter som ikke fungerte, og han tok selv timeout for å å laget på rett kjøl igjen. Det var lite bedring å spore. Angrepsspillet i slutten av omgangen stod ikke stil med starten.  Heller ikke målvaktene leverte. Det er for mye å slippe inn 19 mål på en omgang. Larvik gikk dermed til pause med en seksmålsledelse.

Storhamar startet andre omgang best og hadde knappet innpå tre mål etter seks minutter. Men så buttet det litt mot igjen. De enkle tekniske feilene kom og etter halvspilt omgang var Larvik tilbake i en seksmålsledelse. Og det bedret seg ikke. Forsvaret åpnet seg bakover og framover var ikke skudduttellingen god nok. Larvik var åtte mål foran da Arne Senstad tok timeout 18 minutter ut i omgangen. Resten av kampen ble jevnspilt, men Larvik hadde allerede sikret seg et godt forsprang.

Storhamar må ta igjen ni mål i den avgjørende semifinalen i Larvik førstkommende onsdag. Høyst sannsynlig må laget vinne med ti for å nå sluttspillfinale.

Storhamar-Larvik 32-41 (13-19)
1. semifinale sluttspillet Eliteserien håndball kvinner.

Boligpartner Arena, søndag 6. mai 2018

Storhamars lag: Tone Wølner, Inga Presker – Kamilla Sundmoen 6, Gabriella Juhasz, Malene Aambakk 6, Heidi Løke 6, Elise Skinnehaugen 6, Ellen Marie Folkvord, Hilde Egset, Tonje Enkerud 7, Mia Solberg Svele, Moa Amanda Fredriksson, Betina Riegelhuth 1, Aleksandra Zimny.

Toppscorer Larvik: Mathilde Rivas Toft 8.

Utvisninger: Storhamar 3×2 min, Larvik 3x2min.

Dommere: Lars Jørum , Håvard Nystad Kleven

Storhamars beste: Heidi Løke

Larviks beste: Mathilde Rivas Toft