Aker Topphåndball-Storhamar Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Storhamar

Aker Topphåndball-Storhamar Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Komfortabel seier mot Aker.

Kampene fortsetter å komme på løpende bånd for jentene våre. I dag gikk turen til Oslo, og det var Aker Topphåndball som sto på motsatt banehalvdel i Rema 1000 ligaen. I høstens møte mellom lagene stemte det meste for Storhamar og Aker ble sendt hjem med et tjuemålstap i bagasjen.

Det ble etterhvert en trygg og komfortabel seier også i dag til tross for en noe tyngre start. De første minuttene ble en jevnspilt affære. Begge lag er kjent for sitt hurtige spill, og hadde nok i utgangspunktet et ønske om mye kontring- og ankomstspill, men det ble en førsteomgang der det som regel endte med spill mot etablert forsvar begge veier. Storhamar slet med aggressiviteten bakover i banen, og slapp Aker til litt for mange upressede skudd. Fremover manglet det litt på rytmen og samspillet som kjennetegner laget på sitt beste. Det ble litt mye sideveis og for lite trykk på mål. Storhamar skaffet seg allikevel en tremålsledelse etter omlag halvspilt omgang, og gikk til pause med en 15-11 ledelse.

Andre omgang starter med litt mer kontroll i de bakre rekker, og vi klarer å presse Aker til å ta endel skudd bak i banen som våre keepere stort sett har god kontroll på. De første 11 minuttene scorer de kun to mål. Angrepsspillet sitter etterhvert også bedre. Farten settes opp et hakk, presisjonen blir bedre og flere er mer direkte i sine satsinger. Vi drar gradvis ifra, og har god kontroll gjennom hele omgangen. Det rulleres godt på laget, og alle får spilletid. Dette er viktig i et krevende kampprogram.

Kampen ender til slutt 33-21 i vår favør. Emilie blir igjen vår beste, og vår toppscorer med ni mål. Hun har et skuddregister som Akers keepere aldri finner ut av. Det er godt å se at selvtilliten og uttellingen holder seg skyhøy.