Riegelhuth sendte Storhamar til semifinale – Storhamar

Riegelhuth sendte Storhamar til semifinale

Betina Riegelhuth dundret inn mål på mål og sendte Storhamar til semifinale i cupen.

Storhamar måtte finne seg i å være favoritter i NM-kvartfinalen mot Sola søndag kveld. Våre jenter vant den første seriekampen mot nettopp Sola med seks mål og topper nå tabellen i eliteserien etter sju spilte runder. Men også i cupen er det medgang. Storhamar startet  best og ledet 4-1 etter bare tre minutter, men det tok ikke lang tid før Sola kom ajour på stillingen 5-5. Arne Senstad tok timeout da Sola ledet 8-7 etter 11 minutter. Det ga resultater. Inga Presker kom inn mål og gjorde noen viktige redninger. Betina Riegelhuth fortsatte å dundre inn mål, og forsvaret satt også litt bedre i slutten av omgangen. Det kombinert med at Sola gjorde mange tekniske feil førte til at Storhamar gikk til pause med en ledelse på fem mål.

Sola prøvde seg med frimerke på Betina Riegelhuth, men det hjalp lite. Storhamar  økte ledelsen til åtte mål åtte minutter ut i andre omgang. Kampen jevnet seg noe ut mot slutten, men Sola hadde ikke sjanse mot angrepsmaskineriet fra Hamar. Storhamar tok en komfortabel seier, selv om de måtte klare seg uten fire spillere i denne kampen. Kamilla Sundmoen, Andrea Næss, Gabriela Juhasz og Moa Fredriksson sliter med småskader. Likevel kunne Storhamar altså  juble for avansement i cupen.

Semifinalene  trekkes klokken 12.00 mandag. Vipers, Stabæk og Larvik ligger i potten sammen med Storhamar.

Semifinalene spilles allerede 8. november. NM-finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.