Storhamar til topps på tabellen – Storhamar

Storhamar til topps på tabellen

Storhamar dro i land nok en sliteseier. Byåsen ble nedkjempet i Trondheim onsdag kveld. Vipers tapte mot Tertnes, og dermed troner hamarsingene alene på tabelltoppen etter fem serierunder.

– Nå er vi Norges beste håndballlag. Akkurat nå i hvert fall. Vi har slitt oss gjennom kampene i starten, men klart å dra det i land. Fortsatt svinger det for mye, men det er godt med seier, sa Arne Senstad til TV2Sportskanalen etter kampen.

Storhamar dro til Trondheim med full pott etter fire serierunder. Vertene Byåsen hadde kun en seier før onsdagens kamp. Fra start viste Storhamar hvorfor de ligger høyere å tabellen, anført av en skuddvillig Betina Riegelhuth. Storhamar ledet med tre mål ved tre anledninger, men så begynte de å gjøre noen tekniske feil som endte i Byåsen-kontringer. I tillegg var forsvaret for snille. Hjemmelaget kom ajour på stillingen 9-9 etter 17 minutter. Ett minutt etter var Byåsen i tet for første gang i kampen. De tekniske feilene fortsatte og så var Byåsen plutselig tre mål foran. Trønderlaget gikk fra 6-9 til 13-10. Da våknet Storhamar igjen, tok ut målvakt og spilte 7 mot 6 i angrep. Det fungerte godt, og de gule hentet inn igjen trønderne og karret seg ett mål foran før pause.

Storhamar startet andre omgang slik som den første. Ledet med tre mål, men slapp Byåsen innpå igjen på stillingen 21-21 ti minutter ut i omgangen. Det svingte fram og tilbake en stund, med varierende forsvarsspill fra begge lag. Etter hvert fikk Storhamar i gang 7 mot 6-spillet og var oppe i en firemålsledelse 11 minutter før slutt. Men igjen slapp de Byåsen inn igjen i kampen. På stillingen 29-31 med to minutter igjen å spille tok Arne Senstad timeout. I det følgende angrepet fikk Storhamar straffe, men Sundmoen bommet. Heldigvis gikk ballen til innkast og like etter gikk Elise Skinnehaugen opp i været og smelt inn tremålsledelse. Byåsen scoret to kjappe på slutten, men Storhamar sikret seg begge poengene.

Betina Riegelhuth gjorde en strålende kamp. Hun har hatt en meget god høst, og det er kanskje på tide at landslagstrener Thorir Hergeirsson retter sine øyne mot venstrebacken i gult og blått.

I tillegg til Riegelhuth skal  forsvarspiller Moa Fredriksson ha en ekstra ros for innsatsen. Det skal også Ellen Marie Follkvord ha. Hun kom innpå i andre omgang og gjorde sine saker meget bra.

Vipers Kristiansand, favorittene til å vinne serien, tapte overraskende mot Tertnes onsdag kveld.

Byåsen-Storhamar   31-32 (15-16)