Thrilleravslutning ga ny hjemmeseier – Storhamar

Thrilleravslutning ga ny hjemmeseier

(Foto: Stian Høgsveen) Etter forrige ukes seier mot Oppsal tok vi i mot Tertnes til årets siste Grundigligakamp onsdag kveld.

Etter en litt avventende start tok Storhamar kommandoen og ledet 3-0 etter snaue fem minutter, etter nettkjenninger av Tonje Enkerud x to og kaptein Kamilla Sundmoen. Gjestene fra Bergen spiller 7 mot 6 i angrep, men sliter innledsningsvis med å få hull på byllen, samtidig som Storhamar setter flere langskudd i et åpent Tertnes-mål. Dog fester ingen av lagene festet noe ordentlig grep, og Tertnes spiller seg inn i kampen igjen og tar for første gang ledelsen til 3-4 i det klokka viser ti spilte minutter.

Halvveis ut i 1. omgang leder vi med to til 7-5. Totalt er Storhamar det beste laget, men lagene følger allikevel hverandre relativt tett hele veien. Fra midtveis sliter hjemmelaget i angrep, og veien til nettmaskene blir lang. Arne tar timeout, og forsøker seg etter hvert også med overtallsspill i angrep, med vekslende hell. Avslutningen av 1. omgang er svak fra Storhamars side, og til pause leder Tertnes 8 – 12.

Storhamar åpner målkontoen etter pause ved Lise Binger etter drøye to minutter. Hjemmelaget står offensivt i forsvar, som har vært en suksessoppskrift også tidligere i sesongen, og Malene Aambakk øker omgangsresultatet til 2-0 før tre minutter er spilt. Marginene som uteble i første halvdel av kampen er med oss etter pause og Ellen Marie Folkvord utligner til 12 – 12 før seks minutter er spilt.

Det solide forsvarsspillet fortsetter også utover i omgangen og etter ti spilte minutter etter pause har gjestene kun satt ett mål bak Stine Lidèn. Vi fortsetter ikke i like stort tempo fremover, og spillet jevner seg mer ut halvveis i 2. omgang. Fra halvspilt 2. omgang og de neste minuttene følger lagene hverandre tett og med ledelser på stort sett ett og ett mål til både hjemme- og bortelaget.

Avslutningen av kampen står og vipper frem og tilbake, og det er lenge uavklart hvem som trekker det lengste strået i årets siste Grundigligakamp. Vi avslutter allikevel sterkest, og vinner tilslutt 21 – 20. Dermed tar vi landslagspause på 5. plass på tabellen og holder på målsetningen som ble satt foran årets sesong.

Neste hjemmekamp i BoligPartner Arena er onsdag 11. januar 2017 kl. 18:00. Motstander er Gjerpen.

Storhamar Håndball Elite – Tertnes: 21 – 20 (8 – 12)