• .

Storhamarjentenes stjernemøte med Lille Olga

Skrevet av Tore Svensrud

Storhamarjentene er vant til å være i publikums søkelys, men onsdag kveld var det de som satt på tribunen og så på styrke, kraft og gode prestasjoner. Og det var spesielt en «utøver» de var ekstra opptatt av.

 

I en hard oppkjøringsperiode er det viktig å koble av med andre ting, og ikke minst være sosiale utenfor banen. Onsdag kveld tok Storhamars spillere og støtteapparat turen til Biri travbane. Trener Arne Senstads egen hest, Lille Olga, skulle gå i ett av løpene. Dermed var det ekstra spenning knyttet til kvelden. Også strekspiller Ellen Marie Folkvord (jobber for Stall Ottersen og eier egen hest), Hilde Egset (Ellens lærling) og oppmann Bjørn Inge Sandvold (gambler) er veldig opptatt av travsporten, mens for de andre var det en ny opplevelse.

 

Se bilder nederst i saken!

 

Trenerens interressse

 

– Vi har hatt en utrolig hyggelig kveld. Det er gøy å oppleve noe svært få av oss kan noe om. Det er også gøy å se Ellen og Stall Ottersen i aksjon. Noen overvant hestefrykten sin og ikke minst fikk vi høre flere interessante hestenavn. Vi fikk hilse på hesten til Arne. Det var tydelig at treneren har stor interesse for dette. Alle spillerne fulgte med på ham under løpet med hans hest. Han gikk frem og tilbake, og både stod og satt. Vi merker også ellers i hverdagen at det er hest i fokus. Vi er alltid litt spente på om Lille Olga har vunnet siste løp før treningene vi skal ha, og at et eventuelt dårlig resultatet skal gå ut over oss, forteller Betina Riegelhuth og ler.

I tillegg til å se på fikk de også eksperthjelp til å satse litt av botkassa på løpene, de fikk omvisning i stallringen og et godt måltid.

 

Samhold

 

– Ingen av oss kom hjem med gevinst, men det er gøy å få opplevelser sammen på en annen arena,sier  Riegelhuth, og utdyper:

– Vi er inne i en veldig tøff periode fysisk, og har fokus på prestasjonene i trening. Det er da veldig deilig å møtes i en setting hvor vi faktisk kan slappe av og ha det gøy sammen. Det er også gøy å gjøre noe sammen som vi ikke er så gode på fra før. I sånne setninger styrker vi samholdet og vi blir også kjent med de nye i gruppa. Når vi har et godt samhold i gruppa står vi også godt rustet for utfordringer som vi eventuelt møter i serien. Det er sånn vi kan vokse enda mer som lag og bli gode på flere nivåer.

Lille Olga, en brun, vakker hoppe med blond «lugg», var en av favorittene i sitt løp. Arne Senstads travblondine ledet lenge, men måtte nøye seg med en 4. plass. Vi håper Senstads håndballjenter kan toppe den prestasjonen i den kommende sesongen.

Betina Riegelhuth og Lille Olga

Alle hilste på Lille Olga. Noen litt mer skeptisk en andre.

Ellen Marie Folkvord trives blant hestene i Stall Ottersen. Her med Lille Olga.

Elise Skinnehaugen, Betina Riegelhuth og Moa Fredriksson.

Storhamarjentene koste seg på Biri travbane.

Oppmann BI er ekstra opptatt av trav, sammen med trener Arne Senstad.

Betina Riegelhuth og Malene Aambakk studerer hestene før løpene starter.

Lille Olgas løp

Kamilla Sundmoen og Moa Fredriksson på hovedtribunen.

Trener Arne Senstad følger spent med sammen med travtrener Morten M. Ottersen. (under kameraet

Lille Olga i vakkert trav.

Elise Skinnehaugen, Tonje Enkerud og Moa Fredriksson.