Anniken Obaidli (26) er tilbake på banen i lørdagens Europa League-kamp mot Lada. – Vi har savnet henne, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Anniken har ikke spilt de siste kampene for Storhamar på grunn av familiære årsaker. Frem til torsdag kveld var hun i karantene, men nå har bakspilleren fått svaret hun ønsket – og lørdag er 26-åringen tilbake på banen for Storhamar.

– Det gleder jeg meg til. Det blir godt å se jentene igjen og komme seg hjem, sier Anniken, som ikke har spilt for Storhamar siden bortekampen mot rumenske Gloria Buzau 21. november.

– Hvordan blir det å spille kamp igjen?

– Jeg gleder meg masse bare til å ta på meg håndballskoene igjen. Jeg føler jeg har klart å holde kroppen greit i gang. Jeg har fått kjørt litt styrke og løpetrening. Og jeg trente en ukes tid med Molde, sier Anniken.

EGENTRENING: Anniken har trent med Molde, og trent styrke og løping ved siden av.

Hun hadde akkurat sett litt video av lørdagens motstander Lada da vi snakket med henne.

– Jeg vet egentlig ganske lite om dem. Men det er et spennende lag med mye duellspill. Jeg tror det blir tøft, men er vi 100 prosent til stede, har jeg troen, sier Obaidli.

Torsdag kveld ble det dessuten klart at det kan være 200 tilskuere på tribunen lørdag. Det setter Anniken og de andre Storhamar-spillerne veldig pris på.

– Det er veldig viktig. I hvert fall på hjemmebane. Å få den støtta fra tribunen har alt å si. Og som jeg har sagt tidligere, det er alltid et sinnssykt bra trøkk i hallen med tilskuere på tribunen, sier Storhamars playmaker som altså endelig er tilbake.

Kenneth Gabrielsen setter pris på at Obaidli er klarert for spill lørdag.

– Anniken skal inn og bidra ganske raskt. Hun har fått noen treninger, så det er ikke noe risikabelt i dette. Anniken er en spiller som har hatt mye ansvar, og det blir godt å få henne tilbake i laget. Med henne tilbake kommer vi til å få en boost rimelig raskt. Anniken er en flink spiller som passer bra inn i laget. Vi har savnet henne, og det blir godt å få henne i spill, så får vi se hvor mye det blir. Men at hun skal inn å bidra, er det ikke noe tvil om.