(Storhamar – Aker 36-31 ) Etter seieren over Aker har Stine Lidén og Storhamar nå fullt fokus på lørdagens Europa League-match mot Lada, som kommer til Hamar med fire VM-stjerner.

Nå starter forberedelsene inn mot lørdagens Europa League-kamp mot Lada. Russerne tapte mot gruppefavoritt Ikast-Herning sist helg, men har et uhyre solid lag. Olga Sherbak, Veronika Nikitina, Olga Fomina og Valeriia Kirdiasheva var alle med i VM i Spania i desember.

– Hele bakspillerrekka spiller på landslaget, sier Storhamar-målvakt Stine Lidén, som har studert laget på video.

Sherbak, Nikitina og Kirdiasheva er bakspillere, mens Olga Fomina er høyrekant.

STERK KVARTETT: Veronika Nikitina, Olga Sherbak, Olga Fomina og Valeriia Kirdiasheva kommer til Boligpartner lørdag.

– Lada er et uortodoks lag. De er bra altså. Jeg husker vi spilte mot dem sist for nesten tre år siden, og de har mange av de samme spillerne. De spiller en annerledes håndball enn det vi er vant til. I forsvar kan de plutselig flippe ut, de er ute etter å ødelegge mye, så det er vanskelig for motstanderne å finne rytmen i angrep, sier Lidén.

Hun peker på at det er fullt trøkk i angrep, og er sikker på det kommer til å gå unna også lørdag.

– I angrep er de gode til å trykke på. Dukker det opp en liten luke, trenger de seg gjennom som bulldosere. De har god fysikk. Kirdiasheva er litt hjernen i spillet. Finner vi flyten og Anniken er tilbake, anser jeg det ikke som umulig å slå dem, sier Stine Lidén, som gleder seg til lørdagens kamp.

– Det har hakket litt for oss, og vi leter etter flyten og godfølelsen. På papiret har vi et godt lag, men vi har ikke fått det helt til å stemme. Det er så enkelt som at vi leter etter litt etter trygghet og godfølelsen. Det har vært litt nytt for oss, Moa (Fredriksson) er ute,, og hun har vært forsvarssjefen vår. I tillegg har Anniken vært ute, og jeg håper hun er tilbake lørdag. Dessuten har Jeanett (Kristiansen) kommet inn nå. Og det tar jo litt tid å forme det hele, sier Stine.

GLEDER SEG: Storhamar-keeper Stine Lidén.

Hun er spent på om regjeringen åpner opp for flere enn 50 tilskuere, slik det var mot Aker onsdag.
– Det er mye morsommere å spille foran publikum. Vi klarer ikke lage samme stemningen selv. Derfor håper vi på litt ekstra hjelp fra publikum, sier Stine.

Onsdag kveld ble det altså femmålsseier over Aker. Det var høyt tempo store deler av kampen. For Ane Cecilie Høgseth var det en litt spesiell kamp ettersom det var mot gamleklubben.

– Det var morsomt. Det var litt rart, fordi det er mange av dem som er mine beste venner. Det var kult, spesielt når vi slår dem. Men vi skulle ha slått de enda litt mer. Vi hadde noen dårlige perioder, sier Høgseth.

– En grei generalprøve. Dette var et bra lag for oss å spille mot nå. Jeg tror vi bare må klinke til mot Lada. Vi skal bare ikke ha disse periodene hvor vi slipper oss ned og motstanderen får løpe oss ned i ankomst.

GJENFORENT: Ane Cecilie Høgseth sammen med flere tidligere lagvenninner etter kampen.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Aker 36-31 (19-15)
Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Stine Lidén, Sofie Ege Grønlund – Jeanett Kristiansen 3, Guro Nestaker 6, Maja Jakobsen 2, Sara Rønningen 1, Kristin Venn 4, Emilie Hovden 6, Betina Riegelhuth 3, Andrea L. Gabrielsen 1, Ane Cecilie Høgseth 4, Elinore Johansson 3, Andrea Moen, Monika Bruce, Lone Sandvik 1, Mathea Enger 2.
Dommere: Chris André Hansen og Tom Martinsen

Utvisninger: Storhamar 2×2 min. og Aker 1×2 min
Boligpartner Arena: 50 tilskuere (pga koronarestriksjoner)