Sara: – Det har vært en ganske rar periode – Storhamar

Sara: – Det har vært en ganske rar periode

Sara Rønningen (25) legger ikke skjul på at det har vært en spesiell periode med tre utsatte kamper på rappen. Men nå har hun fullt fokus på mandagens storkamp mot Herning-Ikast.

Først ble kampen mot Herning-Ikast 22. januar utsatt på grunn av smitte hos Storhamar, deretter røk seriekampen mot Tertnes 26. januar av samme grunn. Og da Storhamar begynte å få spillere på beina igjen, ble Fredrikstad rammet av smitte. Dermed ble også seriekampen lørdag 29. januar utsatt.

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL HERNING-IKAST

– Det har vært en ganske rar periode. Først ble Herning-kampen utsatt på grunn av smitte. Så forberedte vi oss på kamp mot Tertnes som vi ikke var klar for siden vi hadde mange smittede spillere. Den ble heldigvis avlyst. Så ble det litt motsatt ettersom vi forberedte oss på kamp mot Fredrikstad som jeg ville gjennomføre siden det var fint med kamptrening før Herning-Ikast. Men jeg har ikke vært sjuk, så min situasjon var annerledes. For mange av de andre var det greit med en treningsøkt og en annen belastning før kampen. Så det er positivt og negativt med alt, sier Rønningen.

Hun ble operert i begge akillessenene i november, og endelig er hun i ferd med å bli helt smertefri, etter å ha slitt med litt smerter etter operasjonen.

– Akillessenene har det egentlig veldig bra nå. De var litt såre i starten, og det var en travel periode med kamper og lite tid til å hente seg inn. Sånn sett var det greit med noen dager med restitusjon, og dette har vært en veldig fin treningsuke for meg. Jeg har ingen smerte i den høyre, men kjenner bittelitt i den venstre. Med andre ord er det betraktelig mye bedre, sier Sara.

Nå gleder hun seg til å spille mot Herning-Ikast mandag kveld, danskene topper pulja i Europa League. Rønningen setter en stor hake bak Ingvild Bakkerud. En spiller hun husker godt fra norsk 1. divisjon.

SPENT: Sara Rønningen og Storhamar møter puljeleder Herning-Ikast mandag klokken 19.00.

– Herning har en veldig god bakspiller i Bakkerud. Hun er en veldig solid skytter og er sentral på det danske laget. Jeg husker godt jeg spilte mot Bakkerud i 1. divisjon da hun spilte for Skrim og jeg for Levanger. Hun skjøt helt vilt. I tillegg har danskene en veldig god og sentral spiller i Frey. Det er en spillertype man ikke finner overalt. Det blir spennende å møte henne og kjenne på farten. De to spillerne herjer mest på Herning. Ingen tvil om at dette er tøff motstand. Vi får brynt oss skikkelig nå, kommenterer Sara.

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL HERNING-IKAST

De to andre lagene i Storhamars Europa League-pulje møttes lørdag. Magura Cisnadie slo Lada 27-24. Dermed har Magura fire poeng etter tre kamper og er nummer to i puljen. Storhamar er på tredje med to poeng, og Lada er på sisteplass uten poeng.

– Det var veldig overraskende at Magura vant mot Lada Det er ikke supert for vår del, men vi må bare ha fokus på det vi kan gjøre noe med. Vi var ikke spesielt på topp mot Magura i Romania, og det er på en måte irriterende at vi rota bort poeng der, sier Rønningen, som ser frem til å spille foran flere enn 200 tilskuere nå som det er åpnet for å ha 600 på tribunen mot Herning-Ikast.

– Veldig artig. Det har alt å si. Jeg håper så mange som mulig av de setene blir solgt.

KLARE: Betina Riegelhuth, Maja Jakobsen, Emilie Hovden og Storhamar har ikke spilt kamp siden 15. januar, men mandag er det endelig på’n igjen.