Sofie strålte mot gamleklubben – Storhamar avgjorde kampen før pause – Storhamar

Sofie strålte mot gamleklubben – Storhamar avgjorde kampen før pause

(Storhamar – Fana 28-24) Sofie Ege Grønlund (22) var til tider i det umulige hjørnet mot eks-klubben Fana foran 799 tilskuere på tribunen. Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier den siste uken med mye reising slo ut etter pause: – Det er fullt forståelig, sier han.

Storhamar hadde full kontroll i førsteomgang og ledet 17-8 ved pause. Det gikk for øvrig lenge før Rema 1000-ligaens toppscorer Christine Karlsen Alver scoret sitt første mål i kampen. Først etter 22 minutter klarte hun å få ballen forbi Sofie Ege Grønlund.

I andreomgang var Fana langt mer med, og det ble til slutt firemålsseier til de blågule.

SEIER: Emilie Hovden, Sara Rønningen, Elinore Johansson og Sofie Ege Grønlund innkasserte to poeng mot Fana.

– I førsteomgang er vi på track. Vi forholdt oss til det vi var blitt enig om på forhånd. Vi fikk oss en solid ledelse og et godt grunnlag foran andreomgangen. Det ble litt stakkato for oss halvveis i den andre, det var litt bomull i huet. Vi har akkurat vært på en lang reise til Russland. Den kosta mye krefter, og vi mistet rytmen. Men jeg er glad for to poeng, og glad for at vi leverte en god førsteomgang der vi viste potensialet vårt foran nesten 1.000 tilskuere. Jeg skulle ønske de fikk litt mer valuta. Det var god stemning i hallen, og jeg håper vi ser dem igjen senere, sier Kenneth Gabrielsen.

Storhamar hadde nesten en uke bak seg på reisefot før onsdagens kamp. Forrige onsdag var de i Trondheim på bortekamp mot Byåsen. Flyet hjem ble kansellert, dermed ble det overnatting på hotell i Stjørdal til torsdag. Fredag morgen reiste de til Russland for å spille Europa League. Først natt til tirsdag etter ei mjølkerute på fly kom de tilbake.

– Det ble litt flatt etter pause, og vi datt litt sammen, og det har jeg veldig forståelse for. Med så stor ledelse visste de også at det ville gå bra. Vi har forholdsvis mange spillere i stallen som ikke har vært med på så mye reising tidligere. Jeg snakker ikke bare om den fysiske biten, men mentalt påvirker det oss. Som sagt, det viktigste var å vinne kampen. Men vi er litt lei oss for at vi ikke står opp med to gode omganger, sier Kenneth.

Sofie Ege Grønlund og Emilie Hovden har begge en fortid i Fana. Ege Grønlund leverte en meget solid kamp i buret, mens Emilie Hovden ble kampens toppscorer med 10 scoringer.

– Sofie hadde noen fantastiske redninger i dag. Vi har et målvaktteam som fungerer godt sammen. Det er godt å ha den tryggheten der. Når forsvaret er på sitt beste, og målvaktene leverer slik, har vi et veldig godt lag i alle faser, sier Gabrielsen.

Nå venter Romerike borte søndag, før det er opphold i seriespillet på grunn av landslagssamlinger for senior, rekrutt og yngre lag.

SOLID KAMP: Sofie Ege Grønlund. FOTO: Stian Bye Høgsveen

KAMPFAKTA:
Storhamar – Fana 28-24 (17-8)
Storhamars lag: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 1, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson 2, Maja Jakobsen 5, Kristin Venn 2, Sara Rønningen, Monika Bruce, Andrea Holmsveen Moen, Mathea Enger, Jeanett Kristiansen, Betina Riegelhuth 1, Anniken Obaidli 5, Emilie Hovden 10
Toppscorer Fana: Christine Karlsen Alver 7
Dommere: Sondre Liltved og Petter Eia Lien
Utvisninger: Storhamar ingen, Fana 3×2 min
Tilskuere: 799 i Boligpartner Arena