Etter Europa-bragden: – Mange spillere la ned mye drittarbeid – Storhamar

Etter Europa-bragden: – Mange spillere la ned mye drittarbeid

(Lada – Storhamar 25-30) Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen vil ikke trekke frem enkeltspillere etter å ha satt Lada på plass og gått videre i Europa League.

Storhamar reiser hjem fra Russland med femmålsseier og avansement til kvartfinalen i Europa League i bagasjen.

– Mange spillere la ned mye drittarbeid. Bakover var vi stødige. Jeg har ikke lyst til å trekke frem enkeltspillere. Dette var en god lagseier. Vi hadde satt oss som mål å komme til kvartfinalen. Vi kom skeivt ut i den første kampen mot Magura, og vi møtte Herning-Ikast på et dårlig tidspunkt etter at vi hadde hatt nesten hele laget ute med koronasmitte. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen den siste tiden. Og selvsagt er det viktig at vi når målsettingen vi hadde satt oss. Nå får vi to kamper til i Europa, og det synes både vi og alle andre som jobber rundt klubben er gøy. Nå er vi ganske slitne. Det har vært en tøff tur. Allerede i morra må vi stille inn på Fana som vi møter hjemme onsdag, sier Kenneth Gabrielsen.

Han er meget fornøyd over måten spillerne holdt seg til det de hadde avtalt på forhånd.

– Jeg synes vi forholder oss til kampplanen. Vi står bra bakover og demmer opp. Det jeg frykta mest hos Lada var forsvaret deres. Det blir gjerne kaos mot en sånn type forsvar, men jeg synes vi klarte å beholde roen. Vi hadde 100 prosent fokus på å vinne kampen og tenkte ikke noe på at vi hadde syv mål å gå på. Dette var en veldig bra gjennomført kamp av oss i europacupen, sier Gabrielsen.

OPPTUR: Storhamars trenerduo Axel Stefansson og Kenneth Gabrielsen på benken før lørdagens match.

Nå venter altså Viborg og tidligere Storhamar-spiller Tonje Enkerud i kvartfinalen. Storhamar åpner med hjemmekamp 26. mars i Boligpartner Arena. Returoppgjøret spilles i Danmark helgen etter.

– Viborg er på samme nivå som Herning-Ikast. Det er fire lag i Danmark som skiller seg ut, og Viborg er ett av dem. De har klassespillerne på stort sett alle plasser, løper uhorvelig mye – og er en spennende e motstander, sier Gabrielsen.

PAUSEPRAT: Jeanett Kristiansen, Eli Marie Raasok, Kenneth Gabrielsen, Kristin Venn og Maja Jakobsen er konsentrert i pausa på stillingen 11-10 til Storhamar.

Betina Riegelhuth har vært med på mye europacup-moro med Storhamar. Bakspilleren prikket inn fem scoringer på fem forsøk før pause og spilte nok en god kamp for klubben hun kom til i 2008.

– Vi må være fornøyd med borteseier i Russland. Vi fortsatte i samme sporet som vi har gjort de siste kampene. Vi sto bra bak og i mål. Vi fikk til et veldig bra samspill i angrep. Vi skulle konsentrere oss om vårt eget spill, og det synes jeg vi klarte. Det føltes som vi hadde kontroll hele veien. Vi hadde mange mål å gå på, men det hadde vi bestemt oss for ikke å tenke på. Jeg synes vi var lojale og holdt oss til det vi hadde planlagt, sier Riegelhuth.

– Hvordan vil du vurdere denne prestasjonen opp mot tidligere oppturer i Europa med Storhamar?

– Det er litt vanskelig å si. Nå er vi i kvartfinalen, og det har vi bare klart én gang før, så det er veldig kult. Vi hadde en utfordrende gruppe. Jeg synes det er vanskelig å vurdere denne prestasjonen opp mot andre. Lagene er så annerledes, og det er mange variabler, svarer Riegelhuth, som gleder seg til å møte Viborg.

– Det er klart det blir tøft. De danske lagene er gode. Vi fikk prøve oss litt mot Herning-Ikast. Skandinaviske lag kjenner vi litt mer til. Spillestilen er mer lik, med tempo og tøft forsvar. Klarer vi å spille på vårt beste, så mener jeg vi har en sjanse, sier Betina.

Det blir ikke hæla i taket i Russland i kveld. Det blir middag og tidlig kveld, for mandag venter en lang reise hjem til Norge.

– Vi er litt slitne her nå. Vi gleder oss til å komme hjem. Det er en lang reise mandag. Vi skal først innom Moskva, så Amsterdam – før vi lander i Oslo. Men det er mye bedre følelse å reise hjem etter fire dager på reise, sier Riegelthuth.

KAMPFAKTA:
Lada Togliatti – Storhamar 25-30 (10-11)
Europa League, gruppespill
Storhamars lag: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Jeanett Kristiansen 4, Emilie Hovden 7, Ane Høgseth 1, Anniken Obaidli 6, Betina Riegelhuth 6, Sara Rønningen 2, Maja Jakobsen 2, Kristin Venn 1, Mathea Enger, Andrea Holmsveen Moen, Monika Bruce 1
Toppscorer Lada: Olga Fomina 6
Dommere: Ernest og Emil Aghakishi, Azerbajdsjan
Utvisninger: Lada 2×2 min, Storhamar 2×2 min
Tilskuere: 200 i Sportkomplex USK «Olimp»

ANNONSEN ER SPONSET AV: