Første utenlandstur med elitelaget – Andrea (18) i troppen mot russiske Lada – Storhamar

Første utenlandstur med elitelaget – Andrea (18) i troppen mot russiske Lada

Andrea Holmsveen Moen (18) er med i Storhamar-troppen som møter russiske Lada på bortebane søndag.

Rett etter torsdagens treningsøkt i Boligpartner Arena fikk 18-åringen vite at det bare var å dra hjem og pakke bagen og bli med til Russland.

MELLOMLANDING: Storhamar hadde en mellomlanding i Moskva før de tok fly videre fredag ettermiddag.

Fredag morgen reiste hun sammen med resten av Storhamar-gjengen til Gardermoen, og natt til lørdag er de fremme i Togliatti der søndagens kamp spilles.

– Det blir spennende å være med og se hvordan det er å spille Europa League i utlandet. Jeg har jo vært med på noen av kampene her, og det er jo en egen stemning, så det blir veldig gøy å være med til Russland, sier Andrea.

FRA GJØVIK: Andrea Holmsveen Moen flyttet fra Gjøvik til Hamar for å satse på håndballen.

Hun er fra Gjøvik, men flyttet til Hamar da hun begynte å studere ved Wang Toppidrett. Det første året hun var på Hamar trent hun med Storhamar J16 og 2. divisjon. Det andre året på videregående begynte hun å trene med elitelaget.

De to andre lagene i gruppen Magura og Herning-Ikast møtes i Romania lørdag. Vinner Herning-Ikast, står det mellom Storhamar og Lada om hvem som tar andreplassen i gruppa. Da tåler Storhamar å tape med syv mål. Vinner Magura mot Herning-Ikast, så er Storhamar videre til kvartfinale med seier over Lada.

– Ja, den er ganske spennende siden Herning-Ikast har ganske mange spillere ute. Så det kan jo bli jevnere enn man kanskje hadde trodd i utgangspunktet, men det er uansett mest opp til oss selv. Greier vi å vinne kampen vår, er vi videre. Så hvis vi gjør jobben selv, blir det bra. Jeg har trua, understreker 18-åringen, som stortrives med Storhamar-gjengen.

– Jeg synes det er veldig fint å få være med elitelaget. Vi har en helt fantastisk treningshverdag. Under koronaen har vi unge vært heldige og fått lov å være med å trene hele tiden, men 2. divisjonslaget vårt har hatt få treninger. Vi er blitt tatt veldig godt vare på i klubben, og lagvenninnene er jo helt fantastiske, sier Andrea Holmsveen Moen.

ARTIKKELEN ER SPONSET AV: