Kenneth om Mathea (17): – Bare å sette henne på banen, for hun er så uredd – Storhamar

Kenneth om Mathea (17): – Bare å sette henne på banen, for hun er så uredd

(Storhamar – Larvik (34-28) – Det var gøy! sier 17-årige Mathea Enger etter å ha scoret tre mål da Storhamar slo Larvik søndag kveld.

Storhamar fikk en pangstart på matchen og ledet 7-2 etter åtte minutter. Larvik kjempet seg inn i kampen og ved pause var stillingen 15-15. Omtrent midtveis i andreomgangen sa Storhamar takk for følget og kunne innkassere to poeng.

SEIER: Mathea Enger (t.v) og Jeanett Kristiansen kunne smile etter to poeng mot Larvik.

– Det var veldig gøy, sier Mathea Enger. Den tidligere Nordbygda-spilleren scoret tre kjappe relativt raskt etter at hun kom på banen i andreomgang.

– Det var i hvert fall gøy. Etter førsteomgangen trodde jeg ikke det var så stor mulighet for at jeg skulle komme utpå, men så var det veldig gøy da jeg kom utpå. Men så hadde jeg jo noen feil, og det synes jeg var litt dumt, da. Men det var moro å få de tre scoringene. Jeg kan fortsatt bli litt tøffere i satsingene mine – og litt tøffere bak. Men ellers så er jeg fornøyd, sier hun.

Mathea varmet opp i pausen – og var ikke med på garderobepraten – men fikk med seg hva fokus var i andreomgang:

– Det var å få bort de tekniske feilene og løpe hjem. For det var veldig mye slurveløp, men det kom seg litt i hvert fall i andreomgang. Da klarte vi å hente oss inn litt, sier Mathea, som synes Larvik var gode.

– Ja, det var de. Og de har jo gjort det veldig bra i det siste og hatt mange bra kamper. Det er et bra lag, og de har mange gode spillere, sier Enger.

– Det er jo bare å sette henne på banen, for hun er jo så uredd. Hun satser på alt som er mulig å satse på. Når hun blir litt tryggere i det, så blir det enda bedre. Så det er en «coming star», sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

SOLID OMGANG: Eli Marie Raasok (t.h) kom inn i andreomgang og hadde flere viktige redninger. Her er hun i samtale med fysioterapeut Nina E. Skjeseth og lagleder Vegard Strøm.

– Vi fikk en voldsom fin start på kampen, det var akkurat sånn som vi hadde håpet. Vi ønska å trykke til og kjøre på med tempo. Vi leda 7-2 og hadde egentlig ganske god kontroll på ting, men så begynte vi å slurve litt med avslutninger. Det var ikke noe problem med sjanser akkurat i den perioden. Men vi bommet på noen skudd, og begynte å bli litt naive. Vi kastet bort noen baller i etablert angrep, sånne helt håpløse ting. Men det skjer dessverre innimellom, og det blir som regel slik etter en sånn kamp vi hadde onsdag (mot Vipers) der vi hadde mobilisert og brukt så mye tid og krefter. Det kom et Larvik-lag hit som vi vet er ganske flinke, og det er en sånn mental greie. Vi ville ikke ha dem inn i kampen, men det gjorde de, og det likte vi ikke helt. I andreomgang slet vi litt i starten, så fikk vi litt orden på det, sier Kenneth Gabrielsen.

Emilie Hovden ble kåret til banens beste spiller. Hovden scoret åtte mål. Samtlige utespillere hos Storhamar tegnet seg på scoringslisten.

I en annen kamp i Rema 1000-ligaen søndag kveld spilte Sola og Tertnes 20-20. Onsdag kommer Sola til Hamar.
Topp-4 ser dermed slik ut:

1Vipers Kristiansand (Våg Elite)222110733 – 52443
2Storhamar Håndball Elite221903681 – 55738
3Molde Elite231616698 – 63533
4Sola221525636 – 54332

KAMPFAKTA:
Storhamar – Larvik 34-28 (15-15)
Rema 1000-ligaen:
Storhamar: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Ane Cecilie Høgseth 4, Elinore Johansson 3, Kristin Venn 4, Sara Rønningen 1, Anniken Obaidli 6, Mathea Enger 3, Jeanett Kristiansen 1, Betina Riegelhuth 3, Emilie Hovden 8
Toppscorer Larvik: Tirill Mørch 8
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang
Utvisninger: Storhamar 1×2 min., Larvik 1×2 min
Tilskuere: 503 i Boligpartner Arena

ARTIKKELEN ER SPONSET AV: