(Nord-Makedonia – Norge 18-24) Ane Cecilie Høgseth (21) scoret da hun debuterte på A-landslaget torsdag kveld. Også Anniken Obaidli (26) og Emilie Hovden tegnet seg på scoringslisten.

Tre Storhamar-spillere var i Norges tropp i kampen mot Nord-Makedonia, Emilie Hovden, Anniken Obaidli og A-landslagsdebutant Ane Cecilie Høgseth.

Høgseth scoret to mål på to forsøk og leverte en solid debutkamp på A-landslaget. Emilie Hovden scoret 2 og Anniken Obaidli 1. Norge vant kampen 24-18 etter å ha ledet 14-12 ved pause.

LANDSLAGSKVARTETT: Ane Cecilie Høgseth, Emilie Hovden, Anniken Obaidli og Eli Marie Raasok er med A-landslaget til Nord-Makedonia. FOTO: Gro Synstad

Vi snakket med Ane like før klokken 21.30 onsdag kveld, og hun var selvsagt strålende fornøyd etter å ha debutert på A-landslaget.

– Det var kjempemoro! Jeg hadde litt nerver før kampen, men det var så gøy at jeg nesten ikke vet hva jeg skal si, sier Ane.

Hun kom inn midtveis i førsteomgang og var på banen frem til pause, og fikk også spilletid i andreomgangen.

– Thorir sa før kampen at alle skulle være klare og gi alt, sier Ane, som synes det er stas at tre Storhamar-spillere var på banen samtidig for A-landslaget.

– Det var kjempegøy, sier 21-åringen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har gitt mange av de etablerte spillerne fri og tok med seks debutanter til EHF Euro Cup-kampene borte mot Nord-Makedonia.

– Etter et krevende landslagsår med tre mesterskap på 13 måneder, har vi i trenerteamet valgt å gi flere av våre sentrale spillere fri fra samlingen i april og kampene mot Nord Makedonia. Samtidig gir det oss mulighet til å slippe til noen av VM-spillerne i litt mer sentrale roller i disse to kampene, sier han til handball.no.

Også Storhamar-keeper Eli Marie Raasok er med til Nord-Makedonia. Raasok spilte ikke torsdagens kamp, men får kanskje A-landslagsdebuten sin når lagene møtes til nok en kamp søndag i Nadderud Arena.

P.S: Storhamar-spiller Susanne Liberg Amundsen og juniorlandslaget tapte 22-30 i en kamp mot Ungarn torsdag ettermiddag. Stillingen ved pause var 14-9 til Ungarn.

Susanne og Norge møter Ungarn igjen i helgen.