En ekte Storhamar-legende takker av: – Det har vært en fantastisk reise, sier Betina – Storhamar

En ekte Storhamar-legende takker av: – Det har vært en fantastisk reise, sier Betina

Betina Riegelhuth (34) legger opp etter sluttspillfinalen. En lang håndballkarriere er dermed over. – Det føles riktig å gi seg nå, sier Betina.

– Det har vært livet mitt i 18 år. Jeg har spilt 18 år på toppnivå, og begynte med håndball da jeg var syv år. Så det er kjemperart, sier Betina, som hadde en skikkelig runde med seg sjøl før hun tok avgjørelsen om å legge opp.

TOPPKAMP: Her er Betina i duell med Gro Hammerseng-Edin da Storhamar møtte Larvik i 2016.

Betina Riegelhuth, som opprinnelig er fra Ski, kom til Storhamar fra Bækkelaget i 2007. Med unntak av et opphold i danske Esbjerg sesongen 2015/16 der hun ble seriemester, har Betina spilt for Storhamar hele sitt voksne liv og vært en av kontinuitetsbærerne på laget.

Snart er en imponerende karriere over. Og hvilken måte å avslutte på. Riegelhuth jobbet seg tilbake etter to sesonger på sidelinjen og har vært en sentral brikke på et Storhamar-lag som har tatt nye steg mot Europa-toppen.

SOLID SESONG: Her har Betina Riegelhuth nettopp scoret i Europa League-kampen mot Magura Cisnadie i februar i år.

Riegelhuth er på utgående kontrakt, men hadde fått et tilbud fra Storhamar om å bli med ett år til.

– Det er flere ting som spilte inn. For det første har jeg sjonglert nesten full jobb, familie, masterstudie og fullt opp med håndball. Jeg har en fantastisk liten gutt og samboer jeg vil bruke mer tid på. I tillegg er det muligheter innenfor jobb jeg synes er spennende. Jeg hadde lyst til å gi meg med håndball mens jeg hadde noe å bidra med. Jeg var ute ett år med korsbånd, så ett med graviditet. Etter det hadde jeg lyst til å vise at jeg hadde noe å bidra med i toppkampene. Det var slik jeg ønska å avslutte. Det har vært en fantastisk reise, sier Betina Riegelhuth.

– Er det én kamp du husker ekstra godt?

– Europacup-kampen mot Bietigheim kanskje. Det å avgjøre i siste sekund med et skudd fra langt ute på banen. Det har vært mange europacupkamper hvor vi virkelig har vist vi kan levere. Kampen mot Viborg nå i vår viste det. I tillegg husker jeg kampen mot Budocnost i Prestrudhallen da vi ga de kamp og vant med seks. I karrieren min ellers må jeg også få trekke frem EM-gullet som jeg tok sammen med min storesøster. Det var en drøm som vi har hatt sammen siden vi var små, som endelig gikk i oppfyllelse. Jeg har en fantastisk tid å se tilbake på. Men det føles riktig å gi seg nå. Jeg elsker håndball og vil Storhamar bruke meg til noe, gjør jeg gjerne det. Jeg skal uansett følge jentene videre og bidra fra tribunen, sier 34-åringen.

TURNERINGSSEIER: Her er Betina Riegelhuth (bakerste rad nr fem fra venstre) på Vestfjorden Cup, som Storhamar vant.

Maja Jakobsen (32) kom til Storhamar samtidig med Riegelhuth i 2008. Jakobsen synes det er vemodig at lagvenninnen snart setter punktum for håndballkarrieren.

– Utrolig trist! Jeg har spilt sammen med Betina siden 2008. Vi mister en skytter i verdenstoppen, spør du meg. Betina gir seg på topp. Hun har virkelig levert og vært viktig for oss denne sesongen. Hun har et rått skudd og bra innspill. Så vi mister en kjemperessurs der. Men det er en tid for alt, sier Maja Jakobsen.

Det er ikke bare spilleren Betina som vil bli savnet. Riegelhuth har personlige egenskaper som er blitt høyt verdsatt i Storhamar-leiren.

– Betina er omsorgsfull og har vært en trygghet for oss alle. Vi mister en bauta både på og utenfor banen, sier Maja.

– Er det en kamp med Betina du du husker spesielt godt?

– Det er litt vanskelig å velge. Betina har alltid vært bra mot god motstand. Vi tok EM-gull sammen i 2014. Det er et stort minne. Bortsett fra det er det vanskelig å si akkurat én kamp. For hun har dratt lasset i alle kamper. Vi kom til Storhamar samme år. Nå var hun i Esbjerg i ett år, og jeg innom Byåsen og Odense. Men så kom vi tilbake til Storhamar begge. Det er trist at hun gir seg, sier Maja.

TOMMEL OPP: Betina Riegelhuth har sluttspillfinalen igjen før hun gir seg.

Betina har tre sølv og to bronse i serien, samt to NM-sølv med Storhamar. Med landslaget har hun EM-gull i 2014 og VM-gull i 2015. Hun har 52 scoringer på 53 landskamper. Bakspilleren har 267 kamper i Storhamar-drakta og scoret 1271 mål. I tillegg var hun med og tok gull i VM i beachhåndball i 2010, og vant både SuperCup og DM-sluttspillet i Esbjerg i 2015/2016.

GODE MINNER: Betina Riegelhuth på kickoff før sesongen 2016/17.

Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen spilte sammen med Riegelhuth i mange sesonger.

– Betina har vært en av bærebjelkene i klubbens historie. Ikke bare som storscorer, men også som lagspiller og person. Hun har hatt en fantastisk håndballkarriere som også inkluderer VM- og EM-gull for Norge. Når Betina nå legger håndballskoa på hylla, er det i visshet om at hun gir seg på topp, sier Sundmoen.

2013: Storhamar mot Tertnes i Prestrudhallen.

Betina ønsker å takke alle som har vært rundt henne i en lang karriere.

– Jeg setter også utrolig stor pris på familien min som har støttet meg på hele reisen, og alltid har vært der for meg. Jeg hadde ikke klart det uten dem. Jeg vil trekke frem de fantastiske stundene jeg har hatt sammen med lagspillere og alle i og rundt klubben. Det har vært fantastiske reiser, herlig garderobeprat og utallige store og små øyeblikk jeg vil sette pris på for alltid. Jeg vil også anerkjenne de fantastiske menneskene jeg har møtt gjennom håndballen. Jeg har fått bekjentskaper og vennskap for livet. Jeg vil gjerne få takke klubben i mitt hjerte Storhamar. Det har vært en fantastisk klubb å være i, og både organisasjon, trenere og støtteapparat har betydd mye for meg. Til sist vil jeg også takke de fantastiske menneskene rundt klubben. De frivillige, og det herlige publikumet vårt. Det har betydd utrolig mye for meg, sier Betina Riegelhuth.