(Romerike – Storhamar 24-37) Storhamar var ikke helt skrudd på før pause, men viste seg fra en helt annen side i andreomgang og er klare for semifinale i sluttspillet.

Stillingen ved pause var 16-16. For Storhamars del ble andreomgangen langt bedre. Storhamar ledet 27-21 da Kenneth Gabrielsen tok timeout åtte minutter før slutt. Da sa han «kvalitet de åtte siste minuttene» til spillerne sine. De svarte med å vinne de siste åtte 10-3.

STORSEIER: Kristin Venn og Emilie Hovden scoret til sammen 16 mål mot Romerike.

– Vi var ikke helt skrudd på i førsteomgang. Vi jobbet ikke hardt nok. Og er det ikke hardt arbeid, så fungerer stort sett ingenting. Vi lagde bare to frikast i førsteomgang, og a går det ikke. I andreomgang var vi på et helt annet nivå, det var mer rytme og flere dueller. Sofie (Ege Grønlund) sto en kjempeomgang. Hun fikk den ekstra hjelpa av forsvaret som Eli Marie (Raasok) ikke fikk før pause. En målvakt som kommer inn i den flyten og et forsvar som jobba skjorta av seg, da blir det bra. Det var ikke noe taktisk. Pausepraten var ganske enkel. Vi måtte stå opp for verdiene vi har skapt i laget. Her var det bare å ta på arbeidshanskene. Og det gjorde spillerne. Vi vant andreomgangen 21-8. Det er sterkt! konstaterer Kenneth Gabrielsen.

Semifinalen spilles best av tre kamper. Søndag blir det klart hvilket lag Storhamar møter. Uansett hvilket lag det blir åpner Storhamar med hjemmekamp onsdag 11. mai.

– Det er ei uke til neste kamp, og nå skal vi trene godt. Vi skal ha flere opp på nivå. Guro har vært borte en stund, så i denne kampen her prioriterte vi Guro, og hun svarte opp og var på, og det var godt å se. Én ting er sikkert. I semifinalen er vi avhengig av alle spillerne vi har i stallen vår. Skal vi nå finalen, må vi ligge på prestasjonen i andreomgang, kanskje også litt høyere. Jeg synes vi fikk mye ut av denne kampen. Vi drar herfra med en meget solid prestasjon, sier Gabrielsen.

Romerike – Storhamar 24-37 (16-16)
Kvartfinale sluttspillet, kamp 2 (best av 3)
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Amundsen 2, Ane Høgseth 1, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 4, Kristin Venn 6, Sara Rønningen, Jeanett Kristiansen, Betina Riegelhuth, Anniken Obaidli 4, Emilie Hovden 10, Guro Nestaker 8
Dommere: Sondre Liltved, Petter Lien
Utvisninger: Romerike 1×2 min, Storhamar 3×2 min.
Tilskuere: 432 i Skedsmohallen