Mætt fjøs også for håndballjentene? Håper på finalefest foran 6000 tilskuere i CC-Amfi – Storhamar

Mætt fjøs også for håndballjentene? Håper på finalefest foran 6000 tilskuere i CC-Amfi

Dersom Storhamar tar seg til sluttspillfinale, vil finalen spilles i CC-Amfi – forhåpentligvis foran 6000 tilskuere.

– Vi har lenge hatt en drøm om å lage et stort arrangement med en herlig ramme. Hvis det blir sluttspillfinale mot Vipers, vil finalen spilles i CC-Amfi, sier daglig leder i Storhamar Håndball Elite, Kamilla Sundmoen.

STORSTUE: Kanskje blir det sluttspillfinale i CC-Amfi? Men først må Storhamar komme seg til finalen. Fra venstre Guro Nestaker, Sara Rønningen og Storhamar Håndball Elites daglige leder, Kamilla Sundmoen.

Dersom Storhamar skulle ta seg til finalen, er det høyst sannsynlig Vipers som blir motstander. Finalen spilles best av tre kamper. Det betyr at hjemmekampen 28. mai er samme helg som Storhamar bredde arrangerer stor håndballfest i Hamar med den tradisjonelle Storhamar Cup, som samler tusenvis av både deltagere og foreldre i Hamar.

– Vi samarbeider med Storhamar bredde om arrangementet. Vi har kommet godt i gang med planleggingen. Men det er vanskelig når man ikke vet før uti mai om det blir finale eller ikke, men vi går all in for å arrangere dette. At alle som spiller Storhamar Cup denne helgen kan komme og se denne kampen, vil jo helt klart være en stor opplevelse for dem. I tillegg vil cupshowet som er knyttet til turneringen legges til CC-Amfi i stedet for Stortorget. Hvilke artister som kommer er foreløpig hemmelig, sier Sundmoen.

SPENT: – Morsomt at vi tør å gamble litt, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen om å spille en eventuell sluttspillfinale i CC-Amfi.

– Det er morsomt at vi tør å gamble litt. Ishallen er leid og klar til kamp mot finalisten 28. mai, men det er ennå en lang vei dit. I løpet av sesongen har vi sett at eliteserien har mange gode lag. Både Sola og Molde har levert på et ekstremt høyt nivå. Vi har et Fana-lag som har prestert veldig godt i perioder, samtidig har vi et Byåsen-lag som har ligget i dvale. Så for oss nå er det viktigste først å ha maksimalt fokus på søndag. Det er er det vi jobber for, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar-spiller Maja Jakobsen påpeker at det først må gjøres en jobb for å komme til finalen. Greier laget det, tror hun det vil bli litt av en opplevelse.

– Det hadde vært ekstremt gøy å spille der med så mange tilskuere, så det er kjempekult at klubben har planer om det. Men så er det en ganske tøff vei dit da. Vi skal først gjennom en kvartfinale og en eventuell semifinale., så det er veldig mye som gjenstår før vi kan oppleve det. Men det er jo en skikkelig godbit for oss, så vi ønsker å jobbe steinhardt for å få til det, sier Jakobsen.

Guro Nestaker har spilt foran mange tilskuere før. Da hun spilte finale i junior-VM i Ungarn for noen år siden, var det 7000 tilskuere på tribunen.

– Jeg har spilt foran så mange en gang før, og det var helt rått. En syk opplevelse, så å få til det på Hamar med Storhamar hadde vært helt sinnssykt, sier Nestaker.

– Man merker at det er noe ekstra å spille foran så mange. Det er kult, og gjør jobben verdt det, for det er så morsomt, sier Nestaker.

Søndag kl. 17.00 er det kvartfinale mot Romerike i Boligpartner Arena.