Selma Brodal (19) ble nylig operert etter korsbånd- og meniskskaden hun pådro seg i februar.

Storhamar-spilleren gjorde en finte på trening med elitelaget da det plutselig smalt i kneet. Selma skjønte med én gang hun hadde pådratt seg en alvorlig skade.

Nå har det gått tre og en halv uke etter operasjonen

Det går greit. Det var to spesielt tøffe uker etter operasjonen. Den første uka hadde jeg ganske vondt og fikk smertestillende. Den andre uka var det noe bedre. Men jeg lå rett ut i to uker. Det er først nå jeg har kommet meg på skolen og litt ut, sier Selma.

UTE LENGE; Selma skal jobbe hardt for å komme tilbake på håndballbanen.

Hun må bruke krykker i seks uker etter operasjonen.

– På mandag er det to uker igjen med krykker. Jeg jobber med å få tilbake full strekk i kneet. Jeg kan ha ti kilo belastning på det nå, Jeg er litt redd for å bruke det feil, for jeg har jo aldri vært i denne situasjonen før, så jeg har snakket med kirurgen og fysio Kim (Westad) om det, og jeg må bare stole på det de sier, sier Selma.

Hun ble operert på Aleris i Oslo.

– Operasjonen var vellykket. I tillegg til at korsbåndet var ødelagt, måtte de sy både indre og ytre menisk, for det var noen løse biter, Men det forlenger ikke rehabiliteringen. Det er bare kjedeligere nå i starten siden jeg må ta de veldig med ro, sier hun.

Nå har hun mange måneder foran seg hvor kneet skal trenes opp.

– Det er denne perioden jeg er i nå jeg gruet meg mest til. Det blir deilig å kaste krykkene og kunne gå igjen. Jeg er ferdig med videregående på Wang nå i vår og skal ikke flytte på meg og studere et annet sted. Det er viktig å ha trygge rammer rundt meg når jeg skal gjøre det det, sier Selma. Rehabiliteringstiden er estimert til 9-12 måneder for denne type skade. Det betyr at hun kan være tilbake på banen neste vår, men Selma tror fort det kan bli neste høst.

– Jeg prøver ikke å tenke så langt fram nå – i fare for å bli litt motløs. Jeg fokuserer heller på å jobbe hardt framover og komme tilbake sterkere, sier Selma, som er russ nå.

– Det blir ikke mye russefeiring her. Men det hadde det ikke blitt uansett, sier den tidligere Nordbygda-spilleren.

ANNONSEN ER SPONSET AV: